Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤV ?

 

Οι σύγχρονοι γονείς, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, μπαίνουν συχνά στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν την τηλεόραση για να διασκεδάσουν, να απασχολήσουν, ακόμα και να εκπαιδεύσουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά τους με την κινούμενη εικόνα. Άλλωστε, η μικρή οθόνη, πλέον πανταχού παρούσα, προσφέρει μια υπερπληθώρα ελκυστικών παιδικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες, από τη βρεφική μέχρι την εφηβική. 
Πρόσφατα παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο μια μελέτη της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας (American Academy of Pediatrics) που υποστηρίζει ότι η τηλεθέαση πρέπει να απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των δύο ετών. Στο παρόν κείμενο, θα παρουσιάσουμε τα συμπεράσματα της προαναφερθείσας έρευνας.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ


Για περισσότερο άρωμα στο κέικ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από πορτοκαλόφλουδες ψιλοκοκομμένες και μέλι, το οποία διατηρείτε στο ψυγείο σας σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά.

Για να μη σβολιάζει ο πουρές πρέπει το γάλα που προσθέτετε όταν τον ετοιμάζετε να είναι καυτό.

Πριν καθαρίσετε το ψάρι τρίψτε το ελαφρά με λίγο ξίδι, έτσι, τα λέπια θα βγουν πιο εύκολα.

Για να μη μαυρίσουν τα μανιτάρια βάλτε τα μέσα σε νερό με λεμόνι.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η επίδραση της Νέας Σελήνης του μήνα για όλα τα ζώδια: για την περιοδο 26/1- - 10/11



ΛΕΩΝ
Οι περισσότερες ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα ώστε να θέσετε τις βάσεις σε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει θα σας δοθούν με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου αρκεί να μην τα κάνετε απότομα γιατί έτσι δεν θα αποφύγετε σημαντικά λάθη. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, ότι δημιουργείτε την περίοδο αυτή μπορεί να έχει πολύ γερές βάσεις και να κρατήσει για πολύ καιρό στη ζωή σας, φέροντας όλα τα κέρδη που λαχταράτε, τόσο σε συναισθηματικό, όσο και σε υλικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει πρώτα να συνηθίσετε κάποιες ριζικές αλλαγές και να μείνετε μακριά από ανθρώπους που θέλουν να σας εκμεταλλευτούν. Σκεφτείτε σοβαρά και οργανώστε από τώρα μια αλλαγή ή αγορά ενός νέου σπιτιού ή μιας επιχείρησης, αρκεί να το κάνετε κατόπιν σοβαρής σκέψης, και όχι σε μια ξαφνική παρόρμηση. Με σωστή οργάνωση, υπομονή, επιμονή, ευελιξία και περισσότερη διπλωματία προς αποφυγή εντάσεων να είστε σίγουροι πως θα έχετε θεαματικά αποτελέσματα. Διώξτε μακριά την απαισιοδοξία. Δεν σας ταιριάζει.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πολλές νέες γνωριμίες, επαφές, μετακινήσεις, ταξίδια και γενικότερα μια συνεχή κινητικότητα θα σας φέρει η Νέα αυτή Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 26 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου η οποία μάλλον θα σας βγει σε καλό παρά τις εντάσεις και τις ξαφνικές αλλαγές που θα προκαλέσει. Φροντίστε να γνωρίσετε καλύτερα όλα τα νέα πρόσωπα που συναντάτε, και μην αφήσετε σημαντικές ευκαιρίες να σας φύγουν μέσα από τα χέρια σας. Όλες οι γνωριμίες, συζητήσεις και νέες προτάσεις που σας γίνονται το διάστημα αυτό μπορούν να σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε κάποια πράγματα ή που αισθάνεστε, και να σας οδηγήσουν σε θετικές σχέσεις και συνεργασίες που θα σας δώσουν πολλά σε όλους τους τομείς. Αποφύγετε να είστε άκρως απαιτητικοί ή να ελέγχετε τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για να μη χάσετε την ουσία των πραγμάτων.


ΖΥΓΟΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

Θά σᾶς προτείνω  ἕνα  ὡραιότατο φαγητό, κυριακάτικo καί ἑορταστικό. Τό δυνατό σημεῖο τοῦ φαγητου εἶναι ἡ ὑπέροχή  μυρωδιά ἀπό τό δενδρολίβανο πού θά χρησιμοποιηθεῖ. 

Ὑλικά πού θά χρειαστοῦμε
Χοιρινό 1-1,2 kg. ψάχνο ἤ καί μέ κόκκαλα, κομμένα σέ μερίδες
2 καρότα
2-3 πατάτες
δενδρολίβανο (νά ἔχετε κομμένα μερικά κλαδάκια, καί νά ρίξετε στό φαγητό ἀφοῦ τά ἔχετετυλίξει σέ τούλι), Θά τά κάνετε 2 ματσάκια.
λάδι
αλάτι πιπέρι
αλεύρι
κρεμμύδι ξερό
χυμό ἀπό 2 λεμόνια

Πώς φτιάχνουμε τό φαγητό.
Τσιγαρίζουμε τό κρεμμύδι καί τό βγάζουμε στήν ἄκρη.
Πουδράρουμε μέ ἀλεύρι  καί τσιγαρίζουμε τό κρέας. (ὄχι ὅλο μαζί)
Ρίχνουμε κατόπιν  τά τσιγαρισμένα κρεμμύδια καί σβήνουμε μέ τό λεμόνι. Ρίχνουμε τό ἔνα ματσάκι δενδρολίβανο.
Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι νά σκεπάσει τό φαγητό
Χαμηλώνουμε τήν φωτιά καί ἀφήνουμε τό φαγητό νά ψήνεται.
Σέ μισή ὡρα περίπου  ρίχνουμε τίς πατάτες ,τά καρότα καί τό δεύτερο ματσάκι  δενδρολίβανο.
Σε 1 ὥρα περίπου, τό φαγητό θά εἶναι ἔτοιμο.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

Για περισσότερο άρωμα στο κέικ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από πορτοκαλόφλουδες ψιλοκοκομμένες και μέλι, το οποία διατηρείτε στο ψυγείο σας σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά.

Για να μη σβολιάζει ο πουρές πρέπει το γάλα που προσθέτετε όταν τον ετοιμάζετε να είναι καυτό.

Πριν καθαρίσετε το ψάρι τρίψτε το ελαφρά με λίγο ξίδι, έτσι, τα λέπια θα βγουν πιο εύκολα.


* Για να διατηρήσετε ζουμερά τα φιλέτα κοτόπουλου που ψήνετε στο γκριλ, μην αφαιρείτε την πέτσα από πριν!
* Αφήστε την πάνω τους, αλείψτε τη με ελαιόλαδο και αποξηραμένα βότανα ή μπαχαρικά και ψήστε τα φιλέτα καλά.
* Αφού γίνουν και πριν σερβίρετε, αφαιρέστε την πέτσα για να περιορίσετε τις θερμίδες και τα κορεσμένα λιπαρά.

ΑΥΤΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ...ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ


ΜΑΡΩΝΕΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Η άνοιξη είχε πλούσιες βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Το κλίμα ήταν δροσερό ως τις αρχές του καλοκαιριού.
Το καλοκαίρι είχε τις κανονικές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τα λευκά σταφύλια να διατηρήσουν την οξύτητα σε σχετικά υψηλά επίπεδα και το ερυθρό Μαυρούδι να είναι πλούσιο σε χρώμα και τανίνες.
ΔΡΑΜΑ
Όψιμη ήταν η χρονιά στη Δράμα κυρίως στις λευκές ποικιλίες αλλά και στο Merlot. Ο περονόσπορος δεν έκανε καθόλου την εμφάνισή του στην περιοχή. Το κλίμα ήταν ζεστό από το τέλος Αυγούστου και όλο τον Σεπτέμβριο. Αναμένεται μία πολύ καλή χρονιά με πλούσια αρώματα αλλά και υψηλότερες οξύτητες από ότι οι περσινές στα κρασιά.
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου ήταν υγρή και με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το 2010 με αποτέλεσμα ο τρύγος να αρχίσει 15 ημέρες αργότερα.
Οι παραπάνω συνθήκες επέτρεψαν στα συγκομισθέντα σταφύλια να έχουν μία αργή ωρίμανση. Η φυσική οξύτητα των σταφυλιών διατηρήθηκε ως τον τρύγο σαν αποτέλεσμα του ήπιου καλοκαιριού. Για τις ερυθρές ποικιλίες υπήρξε άριστη φαινολική ωριμότητα.
ΡΑΨΑΝΗ
Αρκετές βροχές, μέτριες θερμοκρασίες με δροσερή άνοιξη. Απουσία καύσωνα το καλοκαίρι. Η ωρίμανση των σταφυλιών ήταν πλήρης με μικρότερη οψιμότητα σε σχέση με το 2010. Τα σταφύλια δεν παρουσίασαν πρόβλημα ασθενειών και ήταν πλούσια σε σάκχαρα.

ΝΑΟΥΣΑ
Η ζώνη του Ξινόμαυρου έχει γύρω στα 4000 στρ και περιλαμβάνει αμπελώνες που ξεκινούν από τα 100 μέτρα υψόμετρο και φθάνουν τα 350 μ., ενώ γύρω στα 800-1000 στρ καταλαμβάνουν οι υπόλοιπες ποικιλίες (Merlot, Syrah).
Η παραγωγή είναι στα περσινά επίπεδα.
Η ποιότητα των πρώιμων ποικιλιών είναι εξαιρετική, μοιάζει η καλύτερη της τελευταίας τριετίας. Όσον αφορά το Ξινόμαυρο παρόλο τον όψιμο τρύγο φαίνεται ότι είναι πολύ καλή, σαφώς καλύτερη από την περσινή χρονιά.
ΟΣΣΑ, ΠΛΑΓΙΕΣ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ
Η υγεία των σταφυλιών μέχρι στιγμής είναι άριστη και πολύ καλύτερη από την περσινή χρονιά. Ποσοτικά σχεδόν σταθεροποιήθηκε στα 850 – 950 κιλά ανά στρέμμα.
ΕΠΑΝΟΜΗ
Η φετινή χρονιά φαίνεται να είναι μία πολλά υποσχόμενη χρονιά. Ο ήπιος χειμώνας, η υγρή άνοιξη και το σχετικά δροσερό καλοκαίρι είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η βλάστηση και η ανθοφορία κατά 7 – 8 ημέρες. Με τις κατάλληλες επεμβάσεις, προέξυψε οψίμηση 3 – 4 ημερών σε σχέση με πέρυσι.
Γενικά ο φετινός τρύγος παρουσίασε οψίμηση και κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα.
Ποσοτικά η παραγωγή μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με την περσυνή χρονιά αλλά εκτιμάται ως μία εξαιρετικά ποιοτική χρονιά.
ΜΕΤΣΟΒΟ
Το 2011 είχαμε αρκετά χιόνια και κρύο τον χειμώνα έως και τα τέλη Απριλίου ενώ και οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο ήταν χαμηλότερες από τον μέσο όρο. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο κάποιες βροχές έκαναν την εμφάνιση τους ενώ υπήρξε και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Το 2011 είχαμε μία πτώση της παραγωγής της τάξης του 15% . H πτώση οφείλεται κυρίως στην καλοκαιρινή ξηρασία.
Τα λευκά κρασιά έχουν αποζυμώσει και μας δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα αρωματικά με πολύ καλές οξύτητες. Έχουν γεμάτο στόμα και πολύ καλή επίγευση.
Τα πρώτα ερυθρά κρασιά που έχουν τρυγηθεί, δείχνουν να είναι σκουρόχρωμα με καλό φαινολικό δυναμικό. Είναι φρουτώδη με αρκετά ψηλές οξύτητες και αρκετά καλό δυναμικό παλαίωσης
ΛΟΚΡΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Καλλιεργήσιμη έκταση 3000 στρέμματα. Όψιμη κατά 15 μέρες η φετινή χρονιά, καθώς τον ήπιο χειμώνα διαδέχτηκε μια ιδιαίτερα δροσερή άνοιξη με αρκετές βροχοπτώσεις (ειδικά προς το τέλος της) και στη συνέχεια το καλοκαίρι ήταν δροσερό.
Τα σταφύλια ήταν υγιή και καλής ποιότητας, με πολύ καλές οξύτητες και πλούσιο αρωματικό δυναμικό για τις λευκές ποικιλίες (και ειδικά οι Chardonnay και Sauvignon Blanc), ενώ οι ερυθρές έχουν φαινολικό πλούτο και ικανοποιητική ικανότητα παλαίωσης.
Τέλος, οι στρεμματικές αποδόσεις κυμάνθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.
ΑΤΤΙΚΗ – ΒΟΙΩΤΙΑ – ΕΥΒΟΙΑ
Η μεγάλη αυτή αμπελουργική περιοχή επλήγη κατ’ εξοχήν από τον περονόσπορο.
Παρότι δεν υπήρξαν ποιοτικά προβλήματα στο συλλεγόμενο σταφύλι, οι ποσότητες υπήρξαν εξαιρετικά μειωμένες. Έτσι, ενώ σε περσινή ποσότητα 35.000 tn σταφύλι εφέτος αντιστοιχούν 13.000 tn.
Αποτέλεσμα, πολλά οινοποιεία να είναι ελλειμματικά ενώ σε τιμές σταφυλιού ανέβηκαν υψηλά.
Όσον αφορά τα μικρότερα κτήματα –οινοποιεία των περιοχών αυτών, φέτος η παραγωγή ήταν πιο λίγη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ωστόσο όμως αυτό ήταν υπέρ της ποιότητας. Τα κρασιά έχουν πολύ καλούς αλκοολικούς βαθμούς με καλές οξύτητες είναι πληθωρικά έχουν σώμα και μακριά επίγευση. Γενικά το 2011 μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ καλή χρονιά για την παραγωγή καλών ποιοτικών κρασιών.
ΝΕΜΕΑ
Ήσυχος τρύγος εφέτος στη Νεμέα. Παρόλο που η υγρή Άνοιξη μείωσε την παραγωγή κατά 25% (στον κάμπο έως -40%) μέσω του περονόσπορου, οι τιμές δεν ανέβηκαν αφού η ζήτηση είχε μεταφερθεί στα λευκά σταφύλια. Οι καιρικές συνθήκες του τρύγου επέτρεψαν στους οινοποιούς της περιοχής να περιμένουν υπομονετικά την πλήρη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών ενώ οι πιο βιαστικοί θα έχουν τις υψηλότερες οξύτητες ως γνώρισμα.
Αρωματικά και χρωματικά η εσοδεία κρίνεται πολύ ικανοποιητική.
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για το Μοσχοφίλερο λόγω των καλών κλιματικών συνθηκών τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι τον τρύγο. Απώλεια θα υπάρξει και στην παραγωγή της Μαντινείας λόγω περονόσπορου. Οι υψηλές οξύτητες χαρακτηρίζουν την φετινή χρονιά και στηρίζουν το έντονο άρωμα και την αντοχή στο χρόνο των παραγόμενων κρασιών. Οι τιμές λίγο ανεβασμένες ή σταθερές σε σχέση με πέρσι.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΕΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΤΟΥ !!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS7V2nrqMQKJ4CUoOZBq5cK8_eE6DMbLtiXYQ4nhlRzPDFY8eAhCmuVDI2fCrDHACk_zMxkc9GPnsQPhBzQiIcMfIk1kqZJEWuCdMQk6ZVyev4ZI5-BIEc3-3GcvNCmDGgtVS-oifLQqM/s320/%25CF%2587%25CE%25BF%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25BF%25CC%2581.jpg



Κοτόπουλο:

- Πιπερόριζα (τζίντζερ)
- Μαντουράνα
- Ρίγανη
- Φασκόμηλο
- Θυμάρι
- Αρτεμισία
- Δενδρολίβανο
- Πάπρικα

Μοσχάρι:
- Ρίγανη
- Δαφνόφυλλο
- Κάρυ
- Τζίντζερ
- Μαντζουράνα

Ψάρι:

Το ψάρι που θα μαγειρέψετε, θα νοστιμίσει αν προσθέσετε κάποιο από τα μπαχαρικά:
- Κάρυ
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Μαντζουράνα
- Ανηθο
- Μουστάρδα σε σκόνη

χοιρινό
- Ρίγανη - Σκόρδο - Κρεμμύδι - Πιπέρι

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ....
Αν πρόκειται να καταψύξετε κρέας, αλείψτε το με λάδι πριν το βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό το κάνετε για να διατηρήσει την νοστιμάδα του

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ 5 ΠΙΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ/ΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Στην ουσία μπορεί όλη η επικοινωνία μεταξύ ανδρών και γυναικών να επικεντρωθει σε πέντε, διαρκώς επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις. Εδώ όμως κρύβεται ταυτόχρονα και ο κίνδυνος: Πώς να απαντήσετε (ως άντρας) σωστά, ωστε να αποφύγετε τα ιπτάμενα πιάτα

Αγαπητοί ομοιοπαθούντες, οι...

πέντε δυσκολότερες ερωτήσεις που θέτουν οι... γυναίκες στους άντρες και οι σωστές απαντήσεις:

Οι ερωτήσεις:

1. Τι σκέφτεσαι;

2. Μ’ αγαπάς;

3. Πάχυνα;

4. Τη βρίσκεις πιο όμορφη από μένα;

5. Τι θα κάνεις όταν πεθάνω;

Η δυσκολία αυτών των ερωτήσεων έγκειται στο γεγονός του οτι αν ο άνδρας απαντήσει λάθος (αν πει την αλήθεια δηλαδή) θα ξεκινήσει φασαρία. Γι αυτό, τα μάτια σας δεκατέσσερα!

Ακολουθεί μια δωρεάν ανάλυση των ερωτήσεων με πιθανές, ακίνδυνες απαντήσεις:


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι σκέφτεσαι;

Η σωστή, ακίνδυνη απάντηση:

“Συγγνώμη αγάπη μου, δεν άκουσα την ερώτηση… Ήμουν αφηρημένος! Σκεφτόμουν τι θαυμάσια, πονετική, έξυπνη και όμορφη γυναίκα που είσαι και πόσο τυχερός είμαι που είμαι δίπλα σου.” (Προσέχουμε το σωστό τόνο της φωνής μας!)



Η απάντηση αυτή, δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την πραγματικότητα, η οποία μάλλον είναι:

α) ποδόσφαιρο

β) πόσο πάχυνες

γ) πως η άλλη είναι πιο όμορφη τελικά

δ) πώς θα ξοδέψω την ασφάλεια ζωής σου, όταν πεθάνεις

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Μ’ αγαπάς;

Η σωστή απάντηση είναι, φυσικά, “ΝΑΙ!” ή, αν έχει κέφια, “ΝΑΙ, θησαυρέ μου!”

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ... ΠΟΙΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ






Καβουρμάς


Αν και η λέξη καβουρμάς αποδίδεται σε τεχνική συντήρησης κρέατος και σε κάθε χώρα διαφέρει, για εμάς ωστόσο είναι το αλλαντικό που προέρχεται κατά βάση από κρέας βουβάλου Κερκίνης. Ένα προϊόν ξεχωριστό, όπου διάφορα κομμάτια του ζώου σιγομαγειρεύονται στους 120º C χωρίς συντηρητικά. Σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, το κρέας μπορεί να είναι βοδινό με λίγος λίπος ή πρόβειο με αρκετό λίπος, αρωματισμένο με διάφορα καρυκεύματα, όπως μοσχοκάρυδο, πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλλα. Όμως η παραδοσιακή συνταγή συντήρησης κρεάτων που την έφεραν στην περιοχή της Κερκίνης οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, θέλει την ωρίμανση του κρέατος μέσα σε κιούπια. Η Κερκίνη είναι ένας ιδανικός τόπος για τα βουβάλια που τρέφονται από την τοπική χλωρίδα, αφού το κρέας τους δανείζεται γεύση από τα πλούσια συστατικά του εδάφους. Εάν θέλετε να βρείτε τον αυθεντικό καβουρμά, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το κτήμα του Ζέλιου Μπόρα στη Λιβαδιά Σερρών, τηλ. 2327031109
 Παστουρμάς
Όποια πόλη της Θράκης και αν επισκεφθείτε, παστουρμά βρίσκετε άφθονο. Από τα σύνορα της Ξάνθης μέχρι την Κομοτηνή και τα σύνορά μας με Τουρκία, το μοναδικό αυτό αλλαντικό παρασκευάζεται σε διαφορετικές παραλλαγές. Ο αυθεντικός γίνεται με κρέας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

O ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ




- ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Ήλιος στο Ζυγό χιαστί Δία ανάδρομο
Η σημερινή ημέρα φέρνει κυρίως μια ευχάριστη διάθεση, όπου μπορεί να μας οδηγήσει όμως και σε λανθασμένες εκτιμήσεις κάποιων καταστάσεων λόγω υπεραισιοδοξίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεχτικός σε κάθε φαινομενική ευκαιρία που θα του προκύψει. Πολλές υπερβολές θα κάνουμε σήμερα, με τις οποίες θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλα μας τα κενά και να αισθανθούμε λίγο καλύτερα. Οι αγορές που θα γίνουν σήμερα για το σπίτι, την οικογένεια και τα παιδιά θα είναι υπερβολικές και πολυδάπανες. Ο ενθουσιασμός και η χαρά όμως είναι μεγάλη, γι’ αυτό και οι σπατάλες είναι αναπόφευκτες. Τις μεγαλύτερες σπατάλες και υπερβολές θα κάνουν οι Ταύροι, Λέοντες, Ζυγοί, Σκορπιοί, Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, όπου θα είναι υπερβολικοί σε πολλά που δεν τους είναι και τόσο χρήσιμα.
- ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Άρης στο Λέοντα τετράγωνο Δία ανάδρομο, Ερμής στο Ζυγό ενάμιση τετράγωνο Ποσειδώνα ανάδρομο
Οι εξαπατήσεις σήμερα θα υπάρχουν στις καθημερινές κουβέντες, πράξεις και συναλλαγές μας. Οι κλέφτες έχουν την τιμητική τους γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τα πολύτιμα αντικείμενα που κουβαλάμε μαζί μας καθώς και τα υπάρχοντα που έχουμε στο σπίτι. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ή μη καλά ασφαλισμένα, καθώς θα είναι σαν να προσκαλούμε τους κλέφτες στο σπιτικό μας. Τα δυσάρεστα νέα δεν αργούν να έρθουν και η απογοήτευση από κοντινούς μας ανθρώπους είναι εκείνες που πονάνε πιο πολύ. Αποφάσεις για σπίτι και ακίνητη περιουσία δεν είναι καλό να παρθούν σήμερα, γιατί τα μπερδέματα και οι παραλήψεις αλλάζουν τα πραγματικά δεδομένα της ημέρας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως για Ζυγούς του δευτέρου δεκαημέρου, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου, καθώς και όσοι έχουν άλλους πλανήτες ή στοιχεία στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό τους ωροσκόπιο, όπου το ίδιο πιθανό είναι να εξαπατήσουν ή να εξαπατηθούν από τους άλλους.