Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

Θά σᾶς προτείνω  ἕνα  ὡραιότατο φαγητό, κυριακάτικo καί ἑορταστικό. Τό δυνατό σημεῖο τοῦ φαγητου εἶναι ἡ ὑπέροχή  μυρωδιά ἀπό τό δενδρολίβανο πού θά χρησιμοποιηθεῖ. 

Ὑλικά πού θά χρειαστοῦμε
Χοιρινό 1-1,2 kg. ψάχνο ἤ καί μέ κόκκαλα, κομμένα σέ μερίδες
2 καρότα
2-3 πατάτες
δενδρολίβανο (νά ἔχετε κομμένα μερικά κλαδάκια, καί νά ρίξετε στό φαγητό ἀφοῦ τά ἔχετετυλίξει σέ τούλι), Θά τά κάνετε 2 ματσάκια.
λάδι
αλάτι πιπέρι
αλεύρι
κρεμμύδι ξερό
χυμό ἀπό 2 λεμόνια

Πώς φτιάχνουμε τό φαγητό.
Τσιγαρίζουμε τό κρεμμύδι καί τό βγάζουμε στήν ἄκρη.
Πουδράρουμε μέ ἀλεύρι  καί τσιγαρίζουμε τό κρέας. (ὄχι ὅλο μαζί)
Ρίχνουμε κατόπιν  τά τσιγαρισμένα κρεμμύδια καί σβήνουμε μέ τό λεμόνι. Ρίχνουμε τό ἔνα ματσάκι δενδρολίβανο.
Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι νά σκεπάσει τό φαγητό
Χαμηλώνουμε τήν φωτιά καί ἀφήνουμε τό φαγητό νά ψήνεται.
Σέ μισή ὡρα περίπου  ρίχνουμε τίς πατάτες ,τά καρότα καί τό δεύτερο ματσάκι  δενδρολίβανο.
Σε 1 ὥρα περίπου, τό φαγητό θά εἶναι ἔτοιμο.

ταν ἀνοίγετε τήν κατσαρόλα γιά ἔλεγχο τοῦ ζουμιοῦ, τό δενδρολίβανο θά μοσχοβολήσει τόν χῶρο.  Ἀν τό ζουμί  του φαγητοῦ σᾶς φανεῖ ἀραιό, διαλύστε μιά κουταλιά ἀλεύρι σέ 2 κουταλιές ζουμί, καί ρίξτε τό μέσα στήν κατσαρόλα, δίνοντας μιά βράση ἀκόμη. Ἑτσι τό ζουμί θά γίνει μιά ὡραία κρεμώδης σάλτσα.

Συνοδέψτε τό φαγητό μέ πιλάφι, χσρησιμοποιῶντας  κίτρινο ρύζι σέ ἀναλογία 1 ρύζι-2,5 νερό. Ρίξτε στό ρύζι ὅταν βράζει πιπέρι, ἀλάτι  καί ἕνα κουταλάκι μουστάρδα σκόνη. Ρίξτε ἐπίσης λίγο ἀπό τό ζουμί τοῦ φαγητοῦ. Βράστε το σέ σιγανή φωτιά, καί θά γίνει σπυρωτό.
Σᾶς διαβεβαιώνω  ὅτι τό φαγητό εἶναι πεντανόστιμο, καί πέραν τῶν ἄλλων, ἀπόλυτα κατάλληλο γιά νά κάνετε τραπέζι τήν...πεθερά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου