Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ


Τρία μυστικά για τη φροντίδα των πετσετών σας

Αν θέλετε οι πετσέτες σας να παραμείνουν απορροφητικές, αφράτες και μαλακές σαν καινούργιες, λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω μικρά μυστικά:

  • Απορρυπαντικό: Η χρήση μεγάλης ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις ίνες των πετσετών και να τις κάνει πιο σκληρές. Αν κάποια φορά, χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό από το προτεινόμενο, κάντε ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Αλλά γενικά καταπολεμήστε το σύνδρομο «Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο»!
  • Μαλακτικό: Το μαλακτικό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απορροφητικότητας της πετσέτας γιατί αφήνει πάνω της ένα λεπτό στρώμα χημικών που κάνει τις ίνες να απωθούν το νερό. Αποφύγετε εντελώς τη χρήση μαλακτικού στις πετσέτες (και ειδικά τα μαλακτικά που περιέχουν σιλικόνη) ή χρησιμοποιήστε το σε ελάχιστες ποσότητες.
  • Στέγνωμα:
    Άπλωμα: Αν απλώσετε τις πετσέτες έξω για στέγνωμα, μην τις ξεχάσετε κάτω από τον ήλιο με τις ώρες… Δε θέλετε τα χρώματα να ξεθωριάσουν!
    Στεγνωτήριο: Για αφράτες και μαλακές πετσέτες, χρησιμοποιήστε τη βαθμίδα στεγνώματος «μέτρια στεγνά ή στεγνά» αλλά όχι «πολύ στεγνά». Ούτε να βγάλετε τις πετσέτες υγρές αλλά ούτε και να το παρακάνετε με το στέγνωμα.

Καθαρίστε τις κιτρινίλες από τα πιάτα

Όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια πιάτα για πολύ καιρό μπορεί να εμφανιστούν κάποιες κιτρινίλες στην επιφάνεια τους, ειδικά αν τα πιάτα μας είναι σχετικά ανάγλυφα. Στα λευκά πιάτα φαίνεται περισσότερο συνήθως.

Οι κιτρινίλες αυτές είναι εκνευριστικές και δε φεύγουν από τα πιάτα μας όσο καλά κι αν τα πλένουμε. Οπότε έχουμε δυο λύσεις ή τα πετάμε για να μη γίνουμε ρεζίλι σε περίπτωση που τα δει κάποιος ξένος ή βρίσκουμε τρόπο να εξαφανίσουμε τις κιτρινίλες. Και φυσικά προτιμούμε το δεύτερο.

Η λύση για να καθαρίσουμε τα πιάτα μας βρίσκεται στη μαγειρική σόδα και το ξύδι. Σε ένα στεγνό πιάτο ρίξτε ένα κουταλάκι σόδα και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω μια κουταλιά ξύδι. Αρχίστε να τρίβετε τις κιτρινίλες με το σκληρό μέρος από το σφουγγαράκι σας και μη ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο και από την κάτω πλευρά του πιάτου.Θα δείτε οτι οι κιτρινίλες θα εξαφανιστούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τα πιάτα σας θα μοιάζουν ξανά σαν καινούργια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου