Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ


Για περισσότερο άρωμα στο κέικ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από πορτοκαλόφλουδες ψιλοκοκομμένες και μέλι, το οποία διατηρείτε στο ψυγείο σας σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά.

Για να μη σβολιάζει ο πουρές πρέπει το γάλα που προσθέτετε όταν τον ετοιμάζετε να είναι καυτό.

Πριν καθαρίσετε το ψάρι τρίψτε το ελαφρά με λίγο ξίδι, έτσι, τα λέπια θα βγουν πιο εύκολα.

Για να μη μαυρίσουν τα μανιτάρια βάλτε τα μέσα σε νερό με λεμόνι.


Όταν παρασκευάζετε κάποια κρέμα σοκολάτας για γλυκά, προσθέστε στο κακάο 1 κουταλάκι ελληνικό καφέ. Η κρέμα θα γίνει πιο γευστική.


*Αν θέλετε να καθαρίσετε τις πατάτες από την προηγούμενη ημέρα για να τις έχετε έτοιμες, δεν έχετε παρά να τις βάλετε καθαρισμένες ή και κομμένες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό που να τις σκεπάζει.

* Για ελαφρύ τσιγάρισμα, βάζετε ελάχιστο λάδι στο σκεύος και το αφήνετε να κάψει. Κατόπιν ρίχνετε τα υλικά που θέλετε να τσιγαρίσετε και τα ανακατεύετε συνεχώς. Επειδή το λάδι είναι λίγο, προσθέτετε λίγες σταγόνες νερό, για να μην κολλήσουν, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

* Για αφράτα κεφτεδάκια ή μπιφτέκια, ρίξτε μέσα στον κιμά λίγο ξίδι ή λίγη μπίρα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο ψωμί ζουμί από κομμένα κρεμμύδια ή λίγο κρασί ή ούζο.

* Για κέικ αφράτα ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό φτιάχνετε με αβγά, να χτυπάτε πάντα μόνα τους τα αβγά και μετά να τα ενώνετε με τη ζύμη. Έτσι η ζύμη σας δεν θα ξανακάτσει ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου