4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ
|
Προσθήκη λεζάντας |
Επειδή το φως αλλοιώνει τη γεύση της, όταν η μπύρα βρίσκεται εκτός ψυγείου,
πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
πριν τη σερβίρετε καλό είναι να αφήσετε την μπύρα για κάποιες ώρες στο ψυγείο,
στους 7°-9°C. Οι επαΐοντες της γεύσης τη βγάζουν και μισή ώρα πριν την
κατανάλωση της από το ψυγείο για να ανακτήσει τις γευστικές και αρωματικές της
ισορροπίες.
Το ποτήρι της μπύρας πρέπει να είναι κρύο και στεγνό. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε
το ποτήρι που μόλις βγήκε από το πλυντήριο πιάτων και βράζει ακόμη, ούτε όμως
και το ποτήρι που βγήκε μόλις από την κατάψυξη.
γεμίζετε σταδιακά το ποτήρι περιμένοντας τον αφρό να κατακάτσει. Για μπύρα
χωρίς αφρό, πλαγιάστε εντελώς το ποτήρι, ώστε να πέφτει χωρίς πίεση. Εάν το
μπουκάλι περιέχει ίζημα, τότε έχετε δύο επιλογές: αν σταματήσετε το σερβίρισμα
πριν το ίζημα αρχίσει να τρέχει στο ποτήρι τότε η μπύρα στο ποτήρι θα είναι
διαυγής. Σε αντίθετη περίπτωση, ο χαρακτήρας της μπύρας θα αλλάξει ριζικά με
την προσθήκη της μαγιάς. Πολλοί αποφεύγουν να πιουν και το ίζημα, όμως αυτό
είναι θαυμάσια πηγή βιταμίνης Β.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου