Μελιτζανοκεφτέδες
- 12 μεγάλες μελιτζάνες
- 3 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
- ψίχα ψωμιού
- 1/4 φλιτζ. τυρί
- σκόρδο
- κρεμμύδι
- αλεύρι
- λάδι για τηγάνισμα
- Ξεφλουδίστε και βράστε τις μελιτζάνες. Πολτοποιήστε τες στο μίξερ.
- Προσθέστε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, το τυρί, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Προσθέστε λίγη ψίχα ψωμιού και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει το μείγμα πηχτό.
- Πλάστε το μείγμα στο σχήμα των κεφτέδων, αλευρώστε τους εξωτερικά και τηγανίστε τους σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι (να σκεπάζει τους κεφτέδες) για λίγα λεπτά και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν χρώμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου