Όσο ξινό κι αν σας φαίνεται, αξίζει να βάλετε το λεμόνι στην καθημερινότητά σας για 5 (τουλάχιστον) λόγους.
Για ποιο λόγο –ή μάλλον για ποιους λόγους-, όμως, χρειάζεται να βάλουμε τα λεμόνια στη διατροφή μας σύμφωνα με το medicalnewstoday.com;
Μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Σύμφωνα με την American Heart Association, η κατανάλωση λεμονιών μπορεί να μειώσει κατά 19% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο.
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ως εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, τα λεμόνια και ο χυμός τους βοηθούν στην αντιμετώπιση της δημιουργίας ελευθέρων ριζών οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου μακροπρόθεσμα.
Διατηρούν την ομοιομορφία στο δέρμα
Τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στη βιταμίνη C, όταν καταναλώνονται στη φυσική τους μορφή ή εφαρμόζονται τοπικά, μπορούν να αντιμετωπίσουν βλάβες στο δέρμα σας που προκαλούνται από τον ήλιο ή το καυσαέριο, να μειώσουν τις ρυτίδες και να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας σας. Η βιταμίνη C, άλλωστε, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κολλαγόνου.
Προλαμβάνουν το άσθμα
Ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος είναι χαμηλότερος στους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κάποιων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων και βιταμίνης C.
Αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου
Ταιριάξτε στη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και τροφές με περιεκτικότητα σε σίδηρο (σπανάκι, φακές, συκώτι, πιπεριές κ.λπ) και θα δείτε ότι ο οργανισμός σας θα απορροφάει καλύτερα το σημαντικό αυτό μέταλλο, τονώνοντάς σας στην καθημερινότητά σας.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου