Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ... ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ 


Τοποθετήστε ναφθαλίνη μέσα σε ένα δοχείο με νερό και ανακατέψτε. Σκεπάστε το με ένα κάλυμμα π.χ. τελάρο για να μην μπορούν να πλησιάσουν άλλα ζώα και συμπληρώνετε με νερό πριν εξατμιστεί. Η μυρωδιά της ναφθαλίνης ενοχλεί και απωθεί τα ποντίκια.


 Σύγχρονη οικολογική λύση για τα μυρμήγκια

Ο βόρακας (βορικό οξύ) είναι 100% φυσικό υλικό και δουλεύει πολύ καλά στην εξολόθρευση μυρμηγκιών και κατσαρίδων.Τον βρίσκετε στα φαρμακεία. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με 1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη και 2 κουταλιές βόρακα. Διαποτίζετε μπάλες από βαμβάκι στο μείγμα του βόρακα και τοποθετήστε τα κοντά σε ίχνη μυρμηγκιών στο σπίτι σας. Εάν χρησιμοποιείται εκτός σπιτιού για τα μυρμήγκια των λόφων, αναμείξτε 1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη σε
σκόνη, 2 κουταλιές βόρακα και προσθέστε αρκετό νερό για να κάνετε μία πάστα. Τοποθετήστε μια κουταλιά πάστα σε κάθε τρύπα η μέρος όπου υπάρχουν μυρμήγκια. Ο βόρακας μπορεί να είναι φυσικό υλικό δεν παύει όμως να είναι δηλητήριο, για αυτό πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.
Μια άλλη λύση οικολογική λύση για τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε τριμμένο καυτερό κόκκινο πιπέρι στην είσοδο της φωλιάς τους.
Τα μυρμήγκια είναι μέρος του οικοσυστήματος. Δεν συνιστώ να τα καταπολεμάτε στο βιολογικό περιβόλι γιατί είναι ωφέλιμα επί το πλείστον, παρά μόνο στο σπίτι.
--------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου