Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ....



Αν το τηγάνι 'κολλάει' τρίψτε καλά τον πάτο με χοντρό αλάτι. Μετά σκουπίστε και χρησιμοποιείστε το χωρίς να το πλύνετε.

Για να διατηρήσετε το μαρούλι σε καλή κατάσταση, όταν το βάζετε στο ψυγείο, να το βάζετε καλύτερα σε καφέ χαρτοσακούλα, παρά σε πλαστική


Αν η διαφανής μεμβράνη σας παιδεύει γιατί κολλάει ή κόβεται και ψάχνετε να βρείτε την άκρη, βάλτε την στο ψυγείο! Οταν είναι κρύα, κόβεται πιο εύκολα. Μπορείτε επίσης μετά από κάθε χρήση, να περνάτε την άκρη της με λάδι.

Εγινε η σάλτσα περισσότερο πικάντικη απ' όσο θα θέλατε;... Σας έκαψε;... ρίξτε μέσα μία κουταλιά σούπας γάλα.

Αλλο ένα κολπάκι για να μη ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα, όταν βράζετε πατάτες ή ζυμαρικά:
- Περνάτε τα τοιχώματα στο πάνω μέρος της κατσαρόλας, με λίγο λάδι ή βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου