Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Φιογκάκια με τόνο ελιές και κάπαρη από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη -


Ένα δροσερό, ελαφρύ πιάτο για τις ζεστές ημέρες που θα ακολουθήσουν!

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό για όση ώρα αναφέρεται στη συσκευασία τους. Αφαιρούμε, στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.



 Κατά τη διάρκεια που βράζουν τα ζυμαρικά ξεπλένουμε καλά την κάπαρη με πολύ νερό. Στραγγίζουμε.

 Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο τον οποίο έχουμε στραγγίξει, τις ελιές και στο τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κάπαρη… 

 Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι. 
Σερβίρουμε αμέσως.

 ΥΛΙΚΑ 400 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια Ελαιόλαδο 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι 2 σκελίδες σκόρδο 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι 4 κουταλιές της σούπας κάπαρη Μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου