Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κεφτέδες με φέτα, κολοκύθι και σάλτσα πιπεριάς



Υλικά:
  • 400 γρ.τυρί φέτα
  • 300 γρ. κολοκύθι τριμμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 4 αυγά
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξύδι
  • 8 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. πιπέρι άσπρο
  • 150 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
  • 80 γρ. ψητή πιπεριά Φλωρίνης λιωμένη και ανακατεμένη με 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
Εκτέλεση:

Τρίβουμε ωμά τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τη φέτα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε.

Φτιάχνουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο αφού τους αλευρώσουμε με το υπόλοιπο αλεύρι.

Σερβίρουμε αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει τη σάλτσα μας στη βάση του πιάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου