Υλικά
Ένα κιλό αλεύρι περίπου που πλάθεται σε μαλακή ζύμη, ένα νεροπότηρο κρασί, ένα νεροπότηρο ζάχαρη, τρία νεροπότηρα λάδι, ένα μπέικιν , ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα και μισό κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο.
Εκτέλεση
«Χτυπάμε» το λάδι με το κρασί ρίχνοντας διαδοχικά τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν ανακατεμένα με το αλεύρι. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε θερμοκρασία 170 βαθμών και ετοιμάζουμε το σιρόπι με δυο φλιτζάνες ζάχαρη, δυο φλιτζάνες μέλι και δυο φλιτζάνες νερό. Βράζοντας το σιρόπι το ρίχνουμε καυτό στα κρύα μελομακάρονα. Σε 20’ της ώρας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
newsn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου