Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού σας


Τα κινητά νέας τεχνολογίας έχουν σχεδόν «αντικαταστήσει» τον φορητό υπολογιστή, χάρη στις απεριόριστες λειτουργίες που προσφέρουν στους χρήστες. Όμως, όταν χρησιμοποιούμε με ποικίλους τρόπους το κινητό μας (μουσική, ίντερνετ, παιχνίδια, φωτογραφίες), η μπαταρία του εξασθενεί σε πολύ σύντομο χρόνο με αποτέλεσμα να «πέφτει» κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Διαβάστε λοιπόν, στη συνέχεια πώς μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, ώστε να «αντέχει» έως την επόμενη -συνήθως βραδινή- φόρτισή του.

- Μειώστε ελαφρώς τη φωτεινότητα της οθόνης σας καθώς και τη διάρκεια της ενεργής οθόνης -το πόσο γρήγορα σβήνει η οθόνη όταν δεν κάνετε χρήση του κινητού είναι σημαντικός παράγοντας για τη διάρκεια της μπαταρίας.
- Απενεργοποιήστε τη δόνηση και χαμηλώστε, όσο περισσότερο κρίνετε, τον ήχο.
- «Κλείστε» το wi-fi  όταν δεν το χρειάζεστε -το κινητό θα σταματήσει να αναζητεί διαθέσιμα δίκτυα για να συνδεθεί, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.
- Απενεργοποιήστε και το Bluetooth. Μπορείτε να το «ανοίγετε» μόνο όταν μιλάτε μέσω αυτού ή όταν θέλετε να ανταλλάξετε αρχεία.
- Σταματήστε τη λειτουργία του GPS, καθώς το κινητό στην προσπάθειά του να εντοπίσει τη θέση στην οποία βρίσκεστε, εξαντλεί την μπαταρία του.
- Επιλέξτε με φειδώ τις ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές σας, ώστε να μην «καταναλώνεται» η μπαταρία σας για ενημερώσεις που δεν σας ενδιαφέρουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.
- Φροντίστε να μην αφήνετε το κινητό σας εκτεθειμένο στον ήλιο -οι υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν αρνητικά για τις μπαταρίες.

Συμβουλές από το brokensecrets.com και pcworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου