Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ



Υλικά (για 4 άτομα)
4 κοτολέτες χοιρινές, καθαρισμένες από το περισσό πάχος τους,
2 κουταλιές σόγια σος,
2 κουταλιές λάδι + λίγο για το ταψί,
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού,
1 κοφτή κουταλιά μαύρη ζάχαρη,
2 κουταλιές κέτσαπ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C (για 10 τουλάχιστον λεπτά). Ανακατεύετε καλά σε ένα μικρό μπολ τη σόγια σος με το λάδι, το λεμόνι, τη μαύρη ζάχαρη και την κέτσαπ.

Βάζετε σε μια στρώση τις κοτολέτες σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι και απλώνετε από πάνω το μισό μίγμα της κέτσαπ. Τις ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα. Βάζετε το ταψί από το φούρνο και γυρίζετε τις κοτολέτες. Απλώνετε πάνω τους το υπόλοιπο μίγμα του κέτσαπ και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη ½ ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου