Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ( ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ )



Υλικά (για 6 άτομα)
6 φιλέτα κοτόπουλου (σύνολο 1 κιλό),
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι (ή λιγότερο) πιπέρι τσίλι σε σκόνη (Chilli Powder),
1 κουταλάκι ρίγανη,
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, ή ¼ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
½ μικρό, τριμμένο κρεμμύδι,
1 κοφτό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
αλάτι, πιπέρι,
«Σάλσα» μάνγκο για το σερβίρισμα (προαιρετικά).

Εκτέλεση
Κοπανάτε τα φιλέτα για να γίνουν επίπεδα. Τα βάζετε σε ένα γυάλινο, ή πλαστικό (μη μεταλλικό) μπολ και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά- το τσίλι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε για να πιάσουν καλά, παντού.
Σκεπάζετε το μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Λαδώνετε μια σχάρα και τα απλώνετε πάνω. Τα ψήνετε πολύ κοντά στα κάρβουνα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ύστερα τα απομακρύνετε από την εστία και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.



cucina italiana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου