Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η ΚΥΡΑ ΠΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ :ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΧΩΡΙΣ .. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ


Ξεφορτωθείτε τους επίμονους και δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα σας μια και καλή! Η φύση μας έχει προμηθεύσει με πολλά υλικά που μπορούν να βοηθήσουν για την απομάκρυνση ακόμα και των πιο επίμονων λεκέδων. Παρόλα αυτά συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε χημικά απορρυπαντικά για πιο σίγουρη και γρήγορη καταπολέμηση των λεκέδων. Ας δούμε μερικές μεθόδους για να αφαιρέσετε τα σημάδια από τα ρούχα σας.
Σημάδια από ιδρώτα
Ο κλασσικός αυτός λεκές στο σημείο που βρίσκεται η ραφή στη μασχάλη είναι ενοχλητικός. Μπορεί να μην είναι φανερός όμως μπορεί να χαλάσει τη συνολική εικόνα του ρούχου. Μια από τις κλασσικότερες μεθόδους για να το απομακρύνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το μείγμα αραιωμένου ξυδιού ή αραιωμένου χυμού λεμονιού σε νερό. Τρίψτε έντονα την επιφάνεια, ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει.
Λεκές από κρασί
Το μυστικό είναι να δράσετε γρήγορα. Σκεπάστε το λεκέ με αλάτι και αφαιρέστε το στη συνέχεια με υγρό πανί. Αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό και στη συνέχεια μπορείτε να το πλύνετε και κανονικά. Μην ρίξετε ζεστό νερό καθώς μετά η απομάκρυνση του λεκέ θα είναι ακατόρθωτη.
Μελάνι
Εάν έχει ανοίξει κάποιο στυλό σας ο λεκές σίγουρα θα είναι άσχημος. Μπορείτε να μουλιάσετε το ρούχο σε γάλα για 20 περίπου λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ το με λεμόνι. Ο λεκές θα έχει ασθενήσει, ενώ μετά από άλλη μια πλύση θα έχει απομακρυνθεί για τα καλά.

Λεκές  από τσίχλα
Η ιδέα της κολλημένης τσίχλας στο ύφασμα του ρούχου μας προκαλεί πανικό, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά. Μπορείτε να βάλετε το ρούχο στην κατάψυξη κατευθείαν. Με τον τρόπο αυτό, η τσίχλα θα σφίξει και στη συνέχεια θα μπορείτε να απομακρύνετε τα κομμάτια της ένα ένα με κάποια βούρτσα ή ακόμα και με το χέρι.
Σκουριά
Μπορεί να προκληθεί ακόμα και από το καυτό νερό. Η λύση για το λεκέ αυτή είναι απλή. Φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος χυμό λεμονιού και άλλο ένα μέρος νερού και βάλτε το ρούχο στο μείγμα αυτό για περίπου μισή ώρα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην χρησιμοποιήσετε σε τέτοιους λεκέδες χλωρίνη γιατί θα καταστρέψουν το ρούχο.
Αίμα
Σε περίπτωση τέτοιου λεκέ μπορείτε να το διαχειριστείτε φυσικά. Ρίξτε αλάτι ή μαγειρική σόδα και ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό. Εναλλακτικός τρόπος είναι να το βουτήξετε σε γάλα για ένα βράδυ και να το καθαρίσετε με νερό την επόμενη μέρα.
Για λάδι και λιπαρούς λεκέδες
Αρχικά βρέξτε όλη την επιφάνεια του ρούχου που έχει πέσει ο λεκές. Στη συνέχεια ρίξτε κάποιο προϊόν με αλκοόλ αλλά χωρίς χρωστικές. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο αφρός ξυρίσματος. Αφού το πραγματοποιήσετε, αφήστε το να ποτίσει στο ρούχο και στη συνέχεια ξεπλύνετε το καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου