Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

10 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ..." ΛΥΣΗ " Ο ΚΑΦΕΣ

Οι περισσότεροι από εμάς δεν… ξυπνάμε προτού πιούμε την πρώτη γουλιά από τον καφέ μας και δεν μπορούμε να τον αποχωριστούμε όταν βρισκόμαστε έξω με τους φίλους μας. Ωστόσο, οι «χρήσεις» του καφέ δεν περιορίζονται στην κατανάλωσή του, καθώς τα συστατικά του ενδείκνυνται για να αξιοποιηθεί και σε άλλες πιο… οικιακές εργασίες.
Διαβάστε στη συνέχεια, μερικές, όχι και τόσο συνηθισμένες αλλά καθόλα αποτελεσματικές, ιδέες προκειμένου να αξιοποιείτε τον ακατέργαστο καφέ, τους κόκκους του ή το κατακάθι που «μένει».
1. Χρησιμοποιήστε το κατακάθι ως λίπασμα για τα φυτά σας. Αποτελεί πολύ καλή πηγή αζώτου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και άλλων ιχνοστοιχείων που θα τα βοηθήσει στην ανάπτυξή τους. Αποφύγετε όμως, να το χρησιμοποιήσετε στις ντοματιές σας.
2. Ενισχύστε με κόκκους το οικιακό σας κομπόστ. Ο καφές τρέφει τα σκουλήκια που διασπούν τα υλικά της κομποστοποίησης, επιταχύνοντας τη διαδικασία.

3. Αξιοποιήστε τον καφέ ως απωθητικό εντόμων για την οικιακή σας καλλιέργεια. Παρασκευάστε ένα μείγμα νερού με καφέ και ψεκάστε τα φυτά σας. Εκτός από τα έντομα, θα καταφέρετε να απομακρύνετε και τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια.
4. Απομακρύνετε τη γάτα ή τον σκύλο σας από σημεία του κήπου που δεν επιθυμείτε να πλησιάζουν. Ρίξτε αρκετή ποσότητα από κατακάθι καφέ μαζί με φλούδες από εσπεριδοειδή γύρω από τα παρτέρια σας ή σε διάφορα σημεία του κήπου, προκειμένου να προστατεύσετε τα φυτά σας.
5. Χρησιμοποιήστε τον καφέ για να απομακρύνετε τους ψύλλους από το κατοικίδιό σας. Τρίψτε μερικούς κόκκους καφέ στο τρίχωμά του την ώρα του μπάνιου και ξεβγάλτε – οι ψύλλοι θα μείνουν μακριά.
6. Με τον καφέ μπορείτε ακόμη να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από το σπίτι. Τοποθετήστε μικρές ποσότητες από κατακάθι στα σημεία που «συχνάζουν» και απαλλαγείτε από την παρουσία τους με φυσικό τρόπο.
7. Καθαρίστε με καφέ τα λίπη από τα σκεύη σας. Αποφύγετε τα τοξικά καθαριστικά, χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ για να απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών που έχουν «ξεραθεί» στα πιάτα και τα σκεύη σας.
8. Εξαφανίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο σας. Τοποθετήστε μερικούς κόκκους καφέ μέσα στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας, προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές των τροφίμων.
9. Καλύψτε τις γρατζουνιές στα έπιπλα. Βρέξτε ένα πανί με ισχυρό διάλυμα καφέ πάνω στη γρατζουνιά και αφήστε το να στεγνώσει. Ενδείκνυται για σκουρόχρωμα έπιπλα.
10. Περιποιηθείτε το δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε ένα ήπιο scrub χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου