Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

BRUSCHETTA - ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ " ΦΤΩΧΗ " ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Bruschetta

Προσθήκη λεζάντας

 

Υλικά

  • 4 φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής αλέσεως
  • 3 ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 μάτσο βασιλικού ( ΤΟΝ ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΟ)
  • 300 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 152 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  1. Ψήστε μέχρι να τραγανίσει τις φέτες του ψωμιού και μετά κόφτε τις σε τέσσερα κομμάτια την κάθε μία.
  2. Σε έναν πάγκο κοπής, τεμαχίζουμε τις ντομάδες σε κύβους και πολτοποιούμε το σκόρδο.
  3. Τεμαχίστε τον βασιλικό σε μικρά κομματάκια για να απελευθερώσει τη γεύση και τη μυρωδιά και προσθέστε τον στις ντομάτες και το σκόρδο, και όλα μαζί σε ένα κύπελο.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αν σας αρέσει η spicy γεύση, προσθέστε τις νιφάδες chili.
  5. Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε να καθήσει για 20 λεπτά.
  6. Τέλος, ανακατέψτε το μείγμα πολύ ελαφρά, για ακόμα μια φορά και με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίστε την επιφάνεια από το κάθε κομμάτι ψωμιού.
  7. Voila!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου