BRUSCHETTA - ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ " ΦΤΩΧΗ " ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Bruschetta
|
Προσθήκη λεζάντας |
Υλικά
- 4 φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής αλέσεως
- 3 ντομάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 μάτσο βασιλικού ( ΤΟΝ ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΟ)
- 300 ml ξύδι βαλσάμικο
- 152 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Ψήστε μέχρι να τραγανίσει τις φέτες του ψωμιού και μετά κόφτε τις σε τέσσερα κομμάτια την κάθε μία.
- Σε έναν πάγκο κοπής, τεμαχίζουμε τις ντομάδες σε κύβους και πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Τεμαχίστε
τον βασιλικό σε μικρά κομματάκια για να απελευθερώσει τη γεύση και τη
μυρωδιά και προσθέστε τον στις ντομάτες και το σκόρδο, και όλα μαζί σε
ένα κύπελο.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι, το
ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αν σας αρέσει η spicy γεύση,
προσθέστε τις νιφάδες chili.
- Ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε να καθήσει για 20 λεπτά.
- Τέλος,
ανακατέψτε το μείγμα πολύ ελαφρά, για ακόμα μια φορά και με ένα μεγάλο
κουτάλι, γεμίστε την επιφάνεια από το κάθε κομμάτι ψωμιού.
- Voila!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου