Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΧΥΛΟ-ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ... ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

 


 ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ...

ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ :

 Κόβεις σε ροδέλες μισού εκατοστού 3-4 κολοκυθάκια, τα αλατίζεις και τα αφήνεις λίγη ώρα.
Φτιάχνεις έναν σχετικά πηχτό χυλό με αλεύρι, 2 αυγά αλάτι, πιπέρι, μπέκιν και στο τέλος λίγο νεράκι για να ερθει ο χυλός εκεί που τον θέλεις.
Βάζεις στο τηγάνι λάδι να κάψει, βουτάς τα κολοκυθάκια στο χυλό και τα πετάς στο τηγάνι. Μετά από ένα λεπτό τα γυρνάς και γενικά τους κάνεις 5-6 γυρίσματα για να μην καούν.

Γίνεται και χωρίς μπεκιν, βασικά στη φωτογραφία είναι χωρίς μπέκιν γιατί μου τέλειωσε και είχαν κλείσει τα μαγαζιά. Με το μπέκιν όμως γίνονται πιο φουσκωτα, λεία και μιάμι. Υπόσχομαι να προσθέσω φωτό κάποια στιγμή για να δείτε τη διαφορά.
Τέλος κάποιοι αντί για μπεκιν και νερό βάζουν μπύρα. Τα χω κάνει παλιότερα με μπύρα και είναι τέλεια επίσης. Αλλά εμείς δε πίνουμε αλκοόλ στο σπίτι οπότε είναι λίγο χλωμό να έχω μπύρα πρόχειρη για μαγείρεμα.
Στο τέλος όσος χυλός περισσέψει τον ρίχνεις σκέτο στο τηγάνι και κάνεις μικρά πιτάκια. Τίποτα δε πάει χαμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου