Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ... ΕΛΑΙΟΨΩΜΟ

Τι χρειαζόμαστε:

•1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.γλ. περίπου αλάτι
• 25 γρ. νωπή μαγιά ή 9 γρ. ξηρή.
• 5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2,5 κούπες τσαγιού νερό (αν χρειαστει προσθέτουμε 1/4 ακόμα)
• 300 γρ. πράσινες ελιές, τεμαχισμένες σε ροδέλες

Πως το κάνουμε:

1. Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί εκτός από τις ελιές, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία κι ελαστική.
2. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
3. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
4. Σχηματίζουμε 2-3 καρβελάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 220 βαθμούς, φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου