Υλικά:
•1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
•2 μέτρια κρεμμύδια κόκκινα (κομμένα φέτες)
•2 κουταλιές βούτυρο
•800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κύβους
•Φλούδα λεμονιού, κομμένη σε ξιλάκια (πολύ λεπτά)
•3. κουταλιές κάππαρη (κουτρούβι) ξεπλυμμένο
•1/3 ποτηριού λεμόνι
•2 κουταλάκια κορν φλάουρ
•λίγο μαϊντανό
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα, αντικολλητική, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, χωρίς όμως να τα αφήσετε κοκκινίσουν.
Προσθέστε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνετε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, για 5-10 λεπτά.
Pίξτε πίσω τα κρεμμύδια και προσθέστε το λεμόνι και την κάππαρη.
Αφήστε να μαλακώσει το κοτόπουλο, ρίξτε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και αφού μαλακώσει, διαλύστε σε 1/2 ποτήρι νερό το κορν φλάουρ για να δέσει το φαγητό.
Tο σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό και το συνοδεύετε με πουρέ πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου