Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Διαλέξτε το κατάλληλο στοματικό διάλυμα







Οι πωλήσεις των στοματικών διαλυμάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια, μια και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλέον συνειδητοποιούν ότι, η καλή στοματική υγιεινή δεν περιορίζεται μόνο στο τακτικό βούρτσισμα των δοντιών.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από τους καταναλωτές δεν γνωρίζουν τι μπορεί να προκληθεί από τα συστατικά που περιλαμβάνονται στα στοματικά διαλύματα που αγοράζουν, ούτε πιο από όλα είναι το καταλληλότερο για την περίπτωσή τους.

Για παράδειγμα, τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν το συστατικό χλωρεξιδίνη, είναι αποδεδειγμένο ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην εξόντωση των βακτηρίων που προκαλούν πλάκα και ουλίτιδα. Ακόμα και μόνο ένα ξέπλυμα των δοντιών με τέτοιο στοματικό διάλυμα, μπορεί να προστατεύσει τη στοματική κοιλότητα έως και 12 ώρες. Όμως, αν κάποιος έχει ανάλογο πρόβλημα και δε γνωρίζει το συγκεκριμένο συστατικό, το πιο πιθανό είναι να αγοράσει ένα σκεύασμα που δεν θα το περιέχει, με αποτέλεσμα να μη θεραπευτεί από το σύμπτωμα, παρόλο που θα κάνει χρήση στοματικού διαλύματος!

Είναι πολύ σημαντικό που όλο και περισσότερα άτομα κατανοούν ότι, η καλή στοματική υγιεινή σημαίνει φροντίδα του συνόλου της στοματικής κοιλότητας και όχι μόνο των δοντιών, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της αγοράς μιας οδοντόπαστας ή ενός στοματικού διαλύματος, πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα αυτά.

Η πρόληψη είναι σαφέστατα καλύτερη και αποτελεσματικότερη από τη θεραπεία οποιασδήποτε νόσου, ασθένειας ή ενοχλήματος, αλλά πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση για τη σωστή και όχι την τυχαία πρόληψη.

Γι’ αυτό είναι πολύ βασική η συμβουλή και ενημέρωση από τον οδοντίατρο που παρακολουθεί τον κάθε άνθρωπο χωριστά. Κανείς δεν είναι ίδιος με τον διπλανό του, οπότε και η αντιμετώπιση του ίδιου προβλήματος, διαφοροποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου