Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ- ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ- ( ΜΑCERATA)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3kehAjc2VzvGu2uid6BD_x0yGkyZ6CgbVuEuVQMIL__-0VwZL0yNj3puRo0qkdAR34Fn5eWNYfUgsoyUIPoc7PqBnt8GNan1Tv4wv4opU-d1yFZb7CpXbHa6NPkuBFc8KiwMc0JYM9MKU/s1600/%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2582.jpg

Υλικά:
1 1/2 κιλό σπανάκι
500 γρ φασόλια γίγαντες
1 μικρό πράσο
Αρκετό άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κιλό φέτα σκληρή
1 κιλό αποφλοιωμένα ντοματάκια
Ή φρέσκιες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε από το βράδυ τους γίγαντες στο νερό και το πρωί τους μισοβράζουμε και τους στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι.
Στη συνέχεια το στραγγίζουμε, το τρίβουμε
με λίγο αλάτι και το στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια μας,
να βγάλει το ζουμί του.
Κόβουμε μέσα στο σπανάκι το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Κομματιάζουμε με το χέρι μας το τυρί, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μέσα στα χορταρικά και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Στρώνουμε σ' ένα ταψί τη μισή ποσότητα από το μίγμα, βάζουμε από πάνω τους γίγαντες και τους σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι, τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζουμί της και το υπόλοιπο τυρί σε κομμάτια. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου