Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

LIMONCELLO ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ


ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΑΝΤΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο οινόπνευμα 95 βαθμούς

750 γρ ζάχαρι

1 λίτρο νερό

8 λεμόνια

8 φύλλα λεμονιάς ( ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Καθαρίζουμε τα λεμόνια μέχρι εκεί που αρχίζει το άσπρο( ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΚΡΙΖΕΙ ΜΕΤΑ).τα κάνουμε χοντρές φέτες περίπου δυο δάχτυλα φαρδειές (Ta φύλλα ολόκληρα)

Και τα βάζουμε όλα μαζί( μετά φύλλα) σε ένα δοχείο τα αφήνουμε για 10 μέρες

Κάνουμε ένα σιρόπι(δηλαδή βράζουμε το λίτρο του νερού και όταν βράσει ρίχνουμε την ζάχαρη την οποία διαλύουμε) με 750 γραμ ζάχαρη σε 1 λίτρο νερό. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει τελείως ( αν δεν κρυώσει θα γίνει θολό το ποτό μετά).
Σουρώνουμε καλά το οινόπνευμα με τα λεμόνια και μετά ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε κάνει και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6 ημέρες.Σαν σουρωτηρι ειναι πολυ καλή η γάζα
Το ξανασουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι .Το καταναλώνουμε μετά από 10-12 ημέρες
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΒΑΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΡΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου