ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
200 γρ αλεύρι
1/8 κουτ σουπ αλάτι
7 κουτ σουπ νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)
2 κουτ σουπ ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκ ξύδι
Για τη γέμιση
2 κουτ. Σουπας ΡΟΥΜΙ
3 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
¼ ΚΟΥΤ ΣΟΥΠ ΚΑΝΕΛΑ
80 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
115 ΓΡ ΛΥΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ½ ΦΛ ΨΙΧΑ ΨΩΜΙΟΥ
½ ΦΛ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
900 ΓΡ ΜΗΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ + ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το νερό, το λάδι και το ξύδι. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και όχι πολύ στεγνή. Προσθέστε λίγο ακόμη νερό αν χρειάζεται.
Ζυμώστε αρκετά για 5 λεπτά. Κάντε μια μπάλλα τη ζύμη σας και βάλτε τη σε ένα μπολ. Αλείψτε με λίγο λάδι την επιφάνεια της και σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 90 λεπτά.
Αλευρώστε καλά τον πάγκο σας και ανοίξτε φύλλο πολύ λεπτό περίπου 60 εκατοστά επί 90 εκατοστά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις σταφίδες και το ρούμι.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε την κανέλα και την ζάχαρη
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε 3 κουτ. Σούπας από το βούτυρο και προσθέστε την ψίχα του ψωμιού. Τηγανίστε μέχρι να γίνει η ψίχα χρυσαφιά. Περίπου 3 λεπτά.
Ανάψτε το φούρνο σας στους 200 βαθμ. και τοποθετείστε τη σχάρα του φούρνου στο 3 ράφι.
Στρώστε σε λαδόκολλα σε έναμεγάλο ταψί.
Στο ανοιχτό φύλλο αλείψτε με τα χέρια σας 2 κουτ σουπ από το υπόλοιπο βούτυρο.
Πασπαλίστε το βουτυρωμένο φύλλο με την ψίχα. Κατόπιν πασπαλίστε το καρύδι και τέλος τα μήλα, το μίγμα της ζάχαρης και τις σταφίδες με το ρούμι.Τυλίξτε σε ρολό τη ζύμη και μεταφέρετε το ρολό στο ταψί. Αλείψτεμε το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια του ρολού.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το ρολό σας. Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου