Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πανεύκολοι ρεβυθοκεφτέδες





Υλικά για 4 άτομα...


1 λίτρο νερό

300 γρ. αλεύρι από ρεβίθια (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )

150 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 /2 φλ. Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

1 φλ. Κορν φλάουρ ή αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει ενώ το έχουμε ήδη αλατίσει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ρεβιθάλευρο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα. Το μίγμα θα πρέπει να βράσει και να γίνει ελαστικό. Υπολογίζουμε περίπου 12-14 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ελιές, καρυκεύουμε και, τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μίγμα σε λαμαρίνα σε πάχος 2 εκ., σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Από αυτό το στρώμα μίγματος παίρνουμε μίγμα και σχηματίζουμε κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το κορν φλάουρ ή το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε από τη φριτέζα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου