1 λίτρο νερό
300 γρ. αλεύρι από ρεβίθια (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )
150 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 /2 φλ. Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. Κορν φλάουρ ή αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει ενώ το έχουμε ήδη αλατίσει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ρεβιθάλευρο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα. Το μίγμα θα πρέπει να βράσει και να γίνει ελαστικό. Υπολογίζουμε περίπου 12-14 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ελιές, καρυκεύουμε και, τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μίγμα σε λαμαρίνα σε πάχος 2 εκ., σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Από αυτό το στρώμα μίγματος παίρνουμε μίγμα και σχηματίζουμε κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το κορν φλάουρ ή το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε από τη φριτέζα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου