Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουτ γλυκού κοκκινοπίπερο καυτερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

Ψιλοκόβουμε το πράσο . Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε και το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα καλά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και το πιπέρι.
 Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνουμε να βράσει καλά.
Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του τηγανιού και να μείνει μόνο το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου