Υλικά (για 6 άτομα):
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 3 φλιτζ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 3 πατάτες βρασμένες
- 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι δυνατό
- Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10 - 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.
- Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα χοντρά κόκαλα, τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
- Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες και τις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου