Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ !!!


Πρώτοι έρχονται οι Ιταλοί με μέση κατανάλωση τα 150 λίτρα. Υπάρχουν τρία είδη εμφιαλωμένου νερού: Το 
Επιτραπέζιο νερό: Στο επιτραπέζιο νερό επιτρέπεται και να είναι από οποιαδήποτε προέλευση (λίμνη, ποτάμι, γεώτρηση, αφαλατωμένο από την θάλασσα κτλ.), και η οποιαδήποτε διαδικασία απολύμανσής του. Τελικός σκοπός της απολύμανσης αυτής είναι να κυμανθούν τα χαρακτηριστικά του νερού μεταξύ των ορίων που έχουν οριστεί από το κράτος, ώστε να είναι ασφαλή για τον κάθε καταναλωτή. Πρακτικά, το εμφιαλωμένο νερό είναι σχεδόν ίδιο με το τρεχούμενο νερό  της βρύσης του κάθε σπιτιού.


Φυσικό μεταλλικό νερό: Θεωρείται παγκοσμίως το ανώτερης ποιότητας εμφιαλωμένο νερό. Έχει αποκλειστικά υπόγεια προέλευση. Λόγω του ότι στο μεταλλικό νερό απαγορεύεται η οποιαδήποτε κατεργασία, η εμφιαλίωσή του γίνεται στον τόπο της συλλογής του. Η υπόγεια προέλευση του νερού εξασφαλίζει άλλωστε και την προστασία από μικροβιακά φορτία. Η σύστασή του διαφέρει από αυτήν του επιτραπέζιου νερού, καθώς είναι πιο πλούσιο σε διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο κ.α. Επίσης σε σχέση με το επιτραπέζιο, το μεταλλικό νερό είναι πιο ακριβό στην τιμή, λόγω της ακριβότερης διαδικασίας λήψεώς του. Μερικά από τα μεταλλικά νερά που κυκλοφορούν είναι τα: Αύρα, Λουτράκι, Ζαγόρι, Βίκος, Κορπή, Ιόλη, Spa, Vittel κ.α
Νερό πηγής: Συνδυάσει στοιχεία από τα δυο προαναφερθέντα εμφιαλωμένα νερά: Το νερό πηγής έχει μεν υπόγεια προέλευση και δεν κατεργάζεται όπως ακριβώς και το μεταλλικό, αλλά η σύστασή του μοιάζει με αυτήν του επιτραπέζιου, μιας και δεν είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Στην Ελλάδα, τα εμφιαλωμένα νερά πηγής είναι κυρίως εισαγόμενα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου