Μουσκεύουμε από βραδύς 500 γρ. γίγαντες. Την επομένη τους βράζουμε ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά να κρατάνε λίγο. Τους στραγγίζουμε. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε 1 1/2 κιλό βλήτα ή σπανάκι (ή και τα 2 μαζί). Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα τρίβουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε τα χόρτα μ΄ ένα ματσάκι άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο, φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο ξερό κρεμμύδι. Σ΄ ένα ταψί βάζουμε τα μισά χόρτα, από πάνω τους γίγαντες και ύστερα τους σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα. Κόβουμε και ρίχνουμε από πάνω κομμάτια ντομάτας. Ραντίζουμε με μια κουταλιά ξύδι και 400 γρ. λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι για να πιάσει μια κρούστα. Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα.
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014
ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ (ΑΠ΄ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ)
Μουσκεύουμε από βραδύς 500 γρ. γίγαντες. Την επομένη τους βράζουμε ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά να κρατάνε λίγο. Τους στραγγίζουμε. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε 1 1/2 κιλό βλήτα ή σπανάκι (ή και τα 2 μαζί). Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα τρίβουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε τα χόρτα μ΄ ένα ματσάκι άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο, φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο ξερό κρεμμύδι. Σ΄ ένα ταψί βάζουμε τα μισά χόρτα, από πάνω τους γίγαντες και ύστερα τους σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα. Κόβουμε και ρίχνουμε από πάνω κομμάτια ντομάτας. Ραντίζουμε με μια κουταλιά ξύδι και 400 γρ. λάδι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή ψιλό σιμιγδάλι για να πιάσει μια κρούστα. Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου