Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ ( ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ)



Η Κάσος αυτό το απόμακρο νησί της Δωδεκανήσου έχει μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή κουζίνα. Θα έχετε ακούσει (αν δεν έχετε φάει) για τους ντολμάδες, δηλ. τα σαρμαδάκια μεγέθους…δακτυλήθρας που κάνουν με αμπελλόφυλα, κυρίως σε γιορτές και πανηγύρια. Λέγεται ότι ο ενεργός πληθυσμός του νησιού τροφοδότησε με 3000 άτομα τις εργασίες για την κατασκευή της διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο. Οι Κασιώτες δεν ξέχασαν το νησάκι τους και όσοι απ" αυτούς γύρισαν, φέραν και τις γαστρονομικές συνήθειες της χώρας που τους φιλοξένησε. Το κύμινο, αγαπημένο μπαχαρικό της Μεσανατολίτικης κουζίνας δίνει τη χαρακτηριστική γεύση σ" αυτούς τους κεφτέδες.
Ζυμώνουμε ½ κιμά, με 2-3 ντομάτες λιωμένες, 2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 2 μεγάλες φέτες μουσκεμένες στο νερό ή στο κρασί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, και…μπόλικο κύμινο (2-3 κουταλιές σούπας). Πλάθουμε σε πλακέ κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου