Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο Milanese με παρμεζάνα



Υλικά:
  • 3 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • γαλέτα για πανάρισμα
  • 2 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

  1. Πάρτε τα στήθη του κοτόπουλου και κόψτε τα εγκάρσια με ένα μαχαίρι δημιουργώντας από κάθε ένα στήθος δύο ίδιου μεγέθους, αλλά λεπτότερα.
  2. Απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα στήθος κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με κάτι βαρύ (ακόμα και με ένα μπρίκι) να έρθει να απλώσει. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Αλατοπιπερώστε τα.
  3. Σε ένα ρηχό σκεύος χτυπήστε τα αυγά και σε ένα άλλο βάλτε αλεύρι. Σε ένα τρίτο αναμείξτε τη γαλέτα, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
  4. Φτιάξτε μια γραμμή παραγωγής βάζοντας πρώτο στη σειρά το σκεύος με το αλεύρι, δεύτερο τα αυγά και τρίτο το μίγμα της γαλέτας. Πάρτε ένα-ένα τα στήθη και περάστε τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Σιγουρευτείτε κάθε φορά ότι και οι δύο πλευρές καλύπτονται καλά από κάθε υλικό.
  5. Τηγανίστε τα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα και γίνουν τραγανά. Βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας να απομακρυνθεί το περιττό ελαιόλαδο.
 
 lacucinaitaliana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου