Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Διαφορά μεταξύ φυσικών και συνθετικών βιταμινών:


 

Είναι λίγο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ φυσικών και συνθετικών βιταμινών.

Η φυσική βιταμίνη είναι ένα συμπυκνωμένο θρεπτικό συστατικό που προέρχεται από έναν φυσικό πόρο. Η ιδέα σε αυτήν την περίπτωση είναι να διαφυλαχθούν και να χρησιμοποιηθούν όλα τα φυσικά θρεπτικά συστατικά αντί να καταφύγουν σε γλυκαντικά, τεχνητά χρώματα ή συντηρητικά.

Η φυσική πηγή των βιταμινών έρχεται με έναν αριθμό παραγόντων που έρχονται μαζί με αυτά τα φυσικά θρεπτικά συστατικά.


Για παράδειγμα, οι παράγοντες που βρίσκονται συνήθως με την βιταμίνη C είναι τα βιοφλανοειδή.
Συμπυκνωμένα πολύ προσεκτικά από το φυσικό πόρο, δεν υπόκεινται σε υπερβολική θερμότητα ή πίεση και δεν γίνετε χρήση κανενός τοξικού διαλύτη.


Δεν χρησιμοποιούν ακόμα και τη χρήση χημικών ή ζαχαρούχων στρώσεων. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες παρασκευάζονται ουσιαστικά από ποιοτικά πρωτογενή προϊόντα χωρίς προσθήκη χημικών ουσιών.


Οι συνθετικές βιταμίνες συνήθως κατασκευάζονται σε εργαστήρια από παράγωγα λιθανθρακόπισσας.
Κανένας παράγοντας δεν είναι παρόν σε αυτή την περίπτωση.



Τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμινών που πωλούνται στις αγορές είναι από αυτή τη συνθετική παραλλαγή. Η αυξημένη δημοτικότητα των συνθετικών βιταμινών στην αγορά είναι ίσως λόγω του εξαιρετικά χαμηλού κόστους. Εάν θέλετε να συγκρίνετε τις φυσικές και συνθετικές βιταμίνες, πρέπει να εξεταστούν με βάση τη μοριακή δομή τους.

Συνήθως, οι αρχές της υγείας δηλώνουν ότι οι συνθετικές βιταμίνες είναι αναποτελεσματικές.


Ομοιότητα των φυσικών και χημικών συνθετικών βιταμινών.
Ωστόσο, κάποιοι γιατροί ή υγειονομικές αρχές ακόμη ισχυρίζονται ότι οι συνθετικές και οι φυσικές βιταμίνες έχουν μια πανομοιότυπη μοριακή δομή.


Ότι οι συνθετικές παραλλαγές είναι τόσο αποτελεσματικές όπως η φυσική ποικιλία των διαθέσιμων βιταμινών. Συνεπώς, εύλογα μπορούμε να σκεφτούμε ότι, τόσο οι φυσικές όσο και οι συνθετικές βιταμίνες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.




Πλεονεκτήματα των συνθετικών βιταμινών

Δεδομένου ότι παράγονται στο εργαστήριο, παρέχουν στον βιοχημικό μια σειρά από πλεονεκτήματα.


Πρώτον, μπορεί να ρυθμίσει τη δοσολογία των συνθετικών βιταμινών. Εάν προσπαθήσετε να λάβετε βιταμίνες από φυσικούς πόρους, ποτέ δεν θα μπορέσετε να ρυθμίσετε τη δόση. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι πορτοκάλι μπορεί να σας δώσει 50 mg βιταμίνη
C ενώ ένα άλλο μπορεί να περιέχει μόνο 10 mg βιταμίνη C.


Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων όπως ο τόπος όπου το φυτό μεγάλωσε, η συγκομιδή του, η αποθήκευση και η μεταφορά.

Η καθαρότητα των συνθετικών βιταμινών είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.


Κι αυτό γιατί παράγονται σε ένα εργαστήριο που έχει άδεια χρήσης και πρέπει να πληροί τα πρότυπα της χώρας που κατασκευάζονται τα σκευάσματα αυτά.


Ένας αριθμός συνθετικών βιταμινών είναι παρόμοιος με αυτούς των φυσικών συμπληρωμάτων.
Είναι διαθέσιμοι με φυσικούς πόρους και μπορούν να μετατραπούν στην φυσική τους μορφή πολύ εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιπλέον, οι συνθετικές βιταμίνες είναι επίσης συγκριτικά πιο καθαρές και φθηνότερες και έχουν μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν.


Η ποιότητα των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

Εξετάστε τον κατάλογο των συστατικών και την ποσότητα τους προκειμένου να διευθετήσετε μια λίστα.


Εν ολίγοις, οι πολυβιταμίνες ενεργούν ως το θεμέλιο της υγείας σας και είναι πιο αποτελεσματικές όταν αν τις βρείτε καλύτερα να τις λάβετε σε υγρή μορφή, καθώς η απορρόφηση ενέργειας αυξάνεται πολύ περισσότερο σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου