Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΜΕ " ΦΥΣΙΚΟ/ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ " ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ



  • Έχετε το παράθυρο ανοιχτό και δεν θέλετε να μπαίνουν μύγες; Βάλτε στο παράθυρο ένα γλαστράκι με μαϊντανό ή βασιλικό  ή ένα ποτηράκι με νερό που έχει μέσα κλωνάρι μαϊντανού. Οι μύγες απεχθάνονται αυτήν τη μυρωδιά!
  •   Η μυρωδιά της μέντας δεν αρέσει καθόλου στις μύγες. Επομένως, φυτέψτε μέντες και βάλτε τες στα πρεβάζια των παραθύρων. Κάθε φορά που περνάτε, κουνήστε λίγο το φύλλωμα με το χέρι σας για να αναδειχτεί το άρωμά τους. Μπορείτε ακόμα να καίτε αιθέριο έλαιο μέντας ή να ψεκάζετε το δωμάτιο με σπρέι από αιθέριο έλαιο μέντας!
  • Αν τρώτε έξω κι έχει μύγες, βάλτε σ' ένα μπολάκι ζεστό ξύδι κι οι μύγες θα πάνε αλλού.
  • Κρεμάστε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με φύλλα ευκαλύπτου και φύλλα δάφνης. Κάθε φορά που το πουγκάκι θα κουνιέται, τα αρώματα των υλικών θα απωθούν τις μύγες. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα αρωματικό σπρέι με τα παραπάνω αιθέρια έλαια και ψεκάζετε το χώρο. Διαλύστε τα αιθέρια έλαια πρώτα σε μια κουταλιά οινόπνευμα και στη συνέχεια σε νερό.
  •  Οι μύγες και άλλα έντομα, αφήνουν πολύ συχνά βρομιές στα τζάμια που δεν φεύγουν εύκολα. Για να τις καθαρίσετε και να αποτρέψετε τις μύγες από το να ξανάρθουν, ανακατέψτε άσπρο ξύδι με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και μ' αυτό καθαρίστε το τζάμι. Στις μύγες και τα άλλα έντομα δεν αρέσει η μυρωδιά και θα ψάξουν αλλού καταφύγιο.
  • Πάρτε ένα κρεμμύδι και καρφώστε επάνω του καμιά 20αριά γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια). Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην διαλυθεί και μετά το βάζουμε σε ένα μπολ ή μπουκάλι και με φαρδύ στόμιο που έχει μέσα ξύδι. Αυτό το τοποθετούμε σε κάποιο σημείο ψηλά (πάνω από κάποιο ντουλάπι, ράφι κτλ.) και οι μύγες θα εξαφανιστούν!
  •  Κοπανήστε πιπέρι με ζάχαρη ώστε να γίνουν σκόνη και βάλτε μαζί με γάλα σε ένα πιάτο. Οι μύγες θα πάνε εκεί και θα ησυχάσετε!
  • Φτιάξτε μια αυτοσχέδια κολλητική ταινία. Ανακατέψτε 1/4 κούπας σιρόπι με 1 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη. Κόψτε μια πλατιά λωρίδα από χοντρό χαρτόνι και αλείψτε το με το κολλώδες μίγμα. Αφήστε το ένα βράδυ για να στεγνώσει και την επόμενη ανοίξτε μια τρύπα στο ένα άκρο και κρεμάστε το ψηλά. Ανανεώνετε το τακτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου