Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ... ΤΑ ΠΑΛΙΑ



Πόσες φορές δεν θέλατε να μπορείτε να φτιάξετε κάτι γευστικό και χορταστικό, που να τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη (και, γιατί όχι και τη μεθεπόμενη;) και να φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα; Αφήστε τις γκουρμέ συνταγές. Η μαμά μας, έχει τη λύση. Και το όνομα αυτής (της συνταγής, όχι της μαμάς), πίτα μπατζινα!
Πρόκειται για μια Θεσσαλική συνταγή, η οποία έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και, σίγουρα, στην τρικαλινή βερσιόν που σας προτείνουμε, θα τη λατρέψετε εσείς και όσοι τη δοκιμάσουν! Πάμε λοιπόν στην εύκολη και γρήγορη εκτέλεση της συνταγής:
Σε μια λεκάνη βάζουμε δύο φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, ρίχνουμε δύο αυγά χτυπημένα, ένα μπέικιν πάουντερ, ένα ποτήρι γάλα (φρέσκο), ένα ποτήρι καλαμποκέλαιο, μισό κιλό φέτα (τριμμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια) και
δύο χούφτες γεμάτες κολοκύθι (το οποίο πρέπει να προσέξουμε να είναι πάρα πολύ καλά στιμμένο).
Όλα αυτά, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Επιλέγουμε μεγάλο ταψί, ώστε το υλικό μας να απλωθεί και να είναι λεπτή η στρώση του.
Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μισή ώρα με 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο, οπότε θα πρέπει να βγάλουμε την πίτα, όταν θα τη δούμε να έχει ροδίσει στο χρώμα της.
Αυτό ήταν! Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου