Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ? ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗ ΣΑΣ

Μιας και είναι η εποχή που όλοι συρρέουμε στα γυμναστήρια για να προετοιμαστούμε για την παραλία, ορίστε μερικοί «χρυσοί» κανόνες για να διαλέξετε το τέλειο γυμναστήριο για εσάς:

Προτιμήστε την μεγάλη ποικιλία:
Ο πιο συχνός λόγος εγκατάλειψης του γυμναστηρίου είναι πως κάποια στιγμή όλοι βαριούνται τα μηχανήματα και τις ίδιες επαναλήψεις. Γι' αυτό φροντίστε να διαλέξετε ένα γυμναστήριο με μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων που δεν περιέχουν μόνο μηχανήματα, όπως pilates, yoga, aerobics, χορό, kick-boxing κ.α. ώστε να μπορείτε να εναλλάσσετε το πρόγραμμά σας όποτε και όπως θέλετε.
Διαλέξτε σωστούς γυμναστές: Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και να χαθείτε κάπου στη πορεία, κάνοντας λάθη ή/και υπερβολές. Η κατάλληλη
καθοδήγηση από έναν ειδικό είναι απαραίτητη ώστε να κάνετε σωστά και αποτελεσματικά όλες τις ασκήσεις αλλά και για να αγαπήσετε τη διαδικασία. Φροντίστε το γυμναστήριο να διαθέτει αρκετούς γυμναστές ώστε να μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ανά πάσα στιγμή.
Επενδύστε στην κοινωνικοποίηση: Κάντε τη διαδικασία της άσκησης διασκεδαστική, επιλέγοντας ένα γυμναστήριο που διαθέτει πολλά fitness groups και ομαδικά αθλήματα. Έτσι θα γνωρίσετε νέα άτομα και θα κάνετε φίλους που θα έχουν τους ίδιους στόχους με εσάς και, γιατί όχι, ακόμα κι έναν πιθανό σύντροφο. Επίσης θα σας έρθει πολύ πιο οικονομικά από έναν personal trainer.
Υπαίθριες αποδράσεις: Αν βαριέστε εύκολα τους κλειστούς χώρους, διαλέξτε ένα γυμναστήριο που διοργανώνει συχνά εξορμήσεις στην εξοχή, για τρέξιμο, trekking, ποδηλασία, κολύμβηση κλπ.
Έτσι όταν μπει η άνοιξη θα έχετε την ευκαιρία να ασκείστε στην ύπαιθρο μαζί με άλλα άτομα –μέσα στο οικονομικό πακέτο που θα έχετε επιλέξει- και να μην κλείνεστε μέσα σε 4 τοίχους.
Όλα είναι θέμα χρόνου: Κανείς δεν θέλει να περιμένει με τις ώρες για να πάρει θέση σε ένα μηχάνημα γυμναστηρίου, ούτε όμως και να του βάζουν χρονικό περιθώριο. Γι' αυτό φροντίστε το γυμναστήριο που θα επιλέξετε να έχει πλούσιο εξοπλισμό ώστε να έχετε ποικίλες επιλογές όσο το όργανο που θέλετε είναι κατειλημμένο, αλλά και να μην θέτει χρονικά όρια για τα όργανα, με αποτέλεσμα να γυμνάζεστε με την ψυχή στο στόμα και να μη χαλαρώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου