Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αντισυλληπτικό “τζελ” παίρνει τη θέση του χαπιού;


Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο, τη θέση του αντισυλληπτικού χαπιού να πάρει ένα ειδικό “τζελ” που θα απλώνεται στο δέρμα ης γυναίκας.

Το παχύρευστο υγρό θα απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και θα απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές και δείχνουν ότι το “τζελ” είναι αποτελεσματικό και γίνεται καλά ανεκτό, χωρίς τις τυπικές παρενέργειες, όπως η αύξηση βάρους και η ακμή, που σχετίζονται με το αντισυλληπτικό χάπι.

Οι ερευνητές, που αναπτύσσουν το τζελ Nestorone σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Antares Pharma, παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα των δοκιμών τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Όπως είπαν, αν οι δοκιμές συνεχίσουν να είναι θετικές, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν το προϊόν στην αγορά.

Το τζελ απλώνεται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια ή τους ώμους και γρήγορα απορροφάται, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι κατάλληλο ακόμα και για γυναίκες που θηλάζουν, αντίθετα με το αντισυλληπτικό χάπι που παρεμβαίνει στην παραγωγή του γάλακτος της μητέρας. Η άριστη δόση του τζελ έχει υπολογιστεί στα 3 mg ημερησίως.

Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Οι αναλύσεις των ορμονών τους έδειξαν ότι το τζελ καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.

ANSA



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου