Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι ( Alla Sarda ) με άλλα λόγια όπως τα τρώνε στην Σαρδηνία


Υλικά
1 πακέτο καλαμάρια (περίπου 30 τεμάχια)
400 γραμμάρια ρύζι για γεμιστά
200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
ένα ματσάκι άνηθο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1-2 σφηνάκια ούζο
αλάτι, πιπέρι
οδοντογλυφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζω τα καλαμάρια. Ξεχωρίζω τα σώματα από τα πλοκάμια. Περνάω τα πλοκάμια από το μπλέντερ. Βάζω στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και μετά τα τσιγαρίζω, προσθέτω τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, το ούζο, το ρύζι και σχεδόν όλο τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω λίγο ζεστό νερό και το αφήνω 5 λεπτά να πάρει μια βράση (προσοχή μην κολλήσει το ρύζι). Γεμίζω με προσοχή, γιατί καίει η γέμιση, τα καλαμάρια και τα κλείνω με την οδοντογλυφίδα, τα βάζω σε μια κατσαρόλα στην οποία έχω βάλει λίγο λάδι, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι ζεστό νερό, τα αφήνω για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Μετά βάζω τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο και αν έχει περρισέψει ρύζι (θα περρισέψει) το προσθέτω και το αφήνω να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά, προσθέτω πάλι λίγο νερό και προσέχω το φαγάκι μου να μην κολλήσει, αν χρειαστεί ξαναβάζω νερό. Βγάζω τις οδοντογυφίδες πριν σερβίρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου