Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΣΜΥΡΝΕΪΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ



ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κιμά (1/2  μοσχαρίσιο & ½ χοιρινό ή 500 γρ. μοσχαρίσιο, 250 γρ. αρνίσιο & 250 γρ. χοιρινό).
2 φλυτζ. του καφέ ρύζι γλασέ βρασμένο και στραγγισμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιαντρο και 1 τριμμένο κύμινο
2 κρεμμύδια τριμμένα, αλάτι, πιπέρι
Ψιλό σιμιγδάλι για το τηγάνισμα, λάδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

[Το ρύζι αντικαθιστά εδώ το ψωμί, σ" ένα πιάτο γνωστό και στην Πόλη με το όνομα Καντίν Μπουντού]

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με το βρασμένο ρύζι, τον άνηθο, τα κρεμμύδια, και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε κεφτέδες μακρουλούς, τους τυλίγουμε στο σιμιγδάλι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιμιγδάλι με αλεύρι, σ" αυτή την περίπτωση, πριν τους αλευρώσουμε τους βουτάμε σε χτυπημένο αυγό. Αυτούς τους κεφτέδες τους συνοδεύουμε μ΄ ένα απλό πουρέ ή “πράσινο” πολτοποιώντας μαζί με την πατάτα, μαϊδανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου