1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό
Γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμαρι μαλακό και εύπλαστο
6 αυγά
1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη
Ελάχιστο αλάτι
Τυρί τριμμένο-κατά προτίμηση τυρί σκληρό Λήμνου, αλλά και οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυράκι.
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Αφου γίνει ένα ωραίο ζυμάρι , παίρνω ένα κομμάτι του και ανοίγω με τη βοήθεια ενός μεγάλου και λεπτού πλάστη ένα φύλλο μεγαλούτσικο στο τραπέζι μου, όχι χοντρό. Προσπαθώ να το κάνω όσο πιο λεπτό μπορώ.
- Στη συνέχεια, αφού το αλείψω με λίγο λάδι και το πασπαλίσω με τυρί τριμμένο, το τυλίγω σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνω στο κέντρο του σουρώνοντας το.
- Τραβώ τον πλάστη και το σουρωμένο φύλλο που έχω μπροστά μου το κόβω σε κομμάτια με ένα κοφτερό, μαχαίρι. Ας πούμε ότι το κόβω σε 5 ως 7 κομμάτια.
- Το καθένα από αυτά τα κομμάτια το απλώνω ελαφρά με τον πλάστη ώστε να γίνει περίπου σαν ενα πιατάκι του φρούτου.
- Τηγανίζω τα καττημέρια σε ελαιόλαδο γυρνώντας τα κι από τις δυο πλευρές. Προσοχή στο τηγάνισμα. Είναι θέμα λεπτού,όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν αμέσως!
- Τα πασπαλίζω με τυρί τριμμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου