Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Καττημέρια Λήμνου Παραδοσιακά με Τυρί



 1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό

  • Γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμαρι μαλακό και εύπλαστο

  • 6 αυγά

  • 1 φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη

  • Ελάχιστο αλάτι

  • Τυρί τριμμένο-κατά προτίμηση τυρί σκληρό Λήμνου, αλλά και οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυράκι.

  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


  • Οδηγίες

    1. Αφου γίνει ένα ωραίο ζυμάρι , παίρνω ένα κομμάτι του και ανοίγω με τη βοήθεια ενός μεγάλου και λεπτού πλάστη ένα φύλλο μεγαλούτσικο στο τραπέζι μου, όχι χοντρό. Προσπαθώ να το κάνω όσο πιο λεπτό μπορώ.
    2. Στη συνέχεια, αφού το αλείψω με λίγο λάδι και το πασπαλίσω με τυρί τριμμένο, το τυλίγω σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνω στο κέντρο του σουρώνοντας το.
    3. Τραβώ τον πλάστη και το σουρωμένο φύλλο που έχω μπροστά μου το κόβω σε κομμάτια με ένα κοφτερό, μαχαίρι. Ας πούμε ότι το κόβω σε 5 ως 7 κομμάτια.
    4. Το καθένα από αυτά τα κομμάτια το απλώνω ελαφρά με τον πλάστη ώστε να γίνει περίπου σαν ενα πιατάκι του φρούτου.
    5. Τηγανίζω τα καττημέρια σε ελαιόλαδο γυρνώντας τα κι από τις δυο πλευρές. Προσοχή στο τηγάνισμα. Είναι θέμα λεπτού,όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν αμέσως!
    6. Τα πασπαλίζω με τυρί τριμμένο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου