Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Χοιρινό με πράσα



Υλικά:

    1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
    2 κιλά πράσα
    4-5 φύλλα σέλινο
    2-3 καρότα
    1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
    1 ποτήρι κρασιού λάδι περίπου
    1 ποτήρι κρασί άσπρο
    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση: (Τρόπος μαγειρέματος σε χύτρα:)

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στη χύτρα με το λάδι μέχρι να ξανθύνει.
    Προσθέτουμε το χοιρινό και το καβουρδίζουμε για λίγο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    Το σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε τη χύτρα για 10-12 λεπτά. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια πέντε εκατοστών και τα στραγγίζουμε.
    Όταν τελειώσει ο χρόνος της χύτρας, την ανοίγουμε και προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και τα καρότα και βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά.

Συνοδεύεται με άσπρο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου