Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Φιλετάκια κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος



Υλικά για 2 άτομα:
  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (250 γραμ.)
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • λίγο λάδι ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες, το βάζουμε στο τηγάνι με νερό και το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
  • Χύνουμε το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι ή βούτυρο, το αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Μετά προσθέτουμε το κρασί στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα, την κάπαρη, το δυόσμο και το πιπέρι, σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι. Είναι λίγο βαρύ, αλλά πολύ νόστιμο. Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς την κάπαρη για λιγότερο πικάντικη γεύση. Δοκιμάστε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου