Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης

 
Προσθήκη λεζάντας
  • 100 γρ. Βιτάμ soft
  • 500 λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 80 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 150 ml μαυροδάφνη
  • 70 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 25 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα
Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.
Τέλος, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου