Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ... ΕΣΠΕΙΡΔΟΕΙΔΗ


 ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ !!

Μαρινάρουμε από βραδύς σε μια λεκάνη 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές μέσα σε 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού, ½ ποτήρι λευκό κρασί, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένο, ξύσμα 2 πορτοκαλιών, 1 λεμονιού και 1 μικρού μανταρινιού, αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά άκοπο σπόρο κόλιαντρου.
Την άλλη μέρα βάζουμε ½ ποτήρι λάδι σε μια φαρδιά με βαρύ πάτο κατσαρόλα, και μόλις αρχίζει να καίει παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα κρεμμύδια της μαρινάδας και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Απ" τους χυμούς της μαρινάδας κρατούμε ½ ποτήρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο σοταρισμένο κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι

και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε καλά τότε στη μαρινάδα που κρατήσαμε μια κουταλιά της σούπας μέλι και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ξεσκεπάζουμε κι αφήνουμε για λίγο στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουμε το πορτοκαλάτο στη μέση μιας μεγάλης πιατέλας και γύρω-γύρω άσπρο βουτυρωμένο ρύζι. Αν η σάλτσα του φαγητού είναι αρκετή, περιχύνουμε μ" αυτή το ρύζι. Αν αφήσουμε το ρύζι σκέτο το στολίζουμε με ρόδια και φέτες πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου