Ένας έξυπνος τρόπος να φτιάξουμε κεμπάπ χωρίς πλάσιμο και χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε κάρβουνα!
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για τον κιμά
• 1 κρεμμύδι
• 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, άπαχος, περασμένος 2 φορές από τη μηχανή
• ½ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
• 1 κ.σ. πετιμέζι ροδιού (σε ντελικατέσεν ή επιλεγμένα παντοπωλεία µε τοπικά προϊόντα)
• 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Για τη σάλτσα
• 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 400 γρ. ντομάτα, κομμένη σε κύβους
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 2 κόκκοι μπαχαριού, κοπανισμένοι
Για το σερβίρισμα
• 4 πίτες για σουβλάκι
• 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• λίγο μπούκοβο
• 1 κρεμμύδι, σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το κρεμμύδι από το multi. Το βάζουμε μαζί µε τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά σε μια λεκάνη και ζυμώνουµε πολύ καλά για 5 λεπτά. Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί στον πάγκο για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Διατηρώντας δυνατή τη φωτιά, ανακατεύουμε τακτικά και ψήνουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, διαμέτρου 26 εκ., ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τον πάτο. Απλώνουμε το μείγµα του κιμά ώστε να γίνει μια πίτα μέσα στο τηγάνι. Ρυθµίζουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια προς δυνατή.
Με μια ξύλινη σπάτουλα χωρίζουμε το μείγμα σε λωρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα από την κάτω πλευρά, τις γυρίζουμε μία μία, για να ψηθούν και από την άλλη.
Αλείφουμε τις πίτες µε τη σάλτσα και ψήνουμε για 5 λεπτά στο γκριλ. Σερβίρουμε τα κεμπάπ επάνω στις πίτες µε κρεμμύδι και σάλτσα. Πασπαλίζουμε µε μαϊντανό και μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου