ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΛΑΚΙ
Μια καλοκαιρινή νοστιμιά, ελαφριά και υγιεινή, που δε χρειάζεται κόπο και χρόνο για να φτάσει στο τραπέζι.Υλικά:
- 2 κιλά κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κιλό ντομάτες
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξύνεις τα κολοκυθάκια, τα πλένεις και τα κόβεις σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζεις τις ντομάτες και τις κόβεις επίσης σε φέτες.
Βάζεις σε ένα γιουβέτσι σε σειρές τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες, ρίχνεις από πάνω τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Τα σκεπάζεις και αφήνεις να σιγοβράσουν έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και μείνουν μόνο με το λάδι.
=======================
ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Βασικά υλικά (4 άτομα):
- 4 μακριές μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ θυμάρι ή ρίγανη
- ½ ποτηράκι χυμός λεμονιού
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. φέτα + 100 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένα
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- ½ φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια, στραγγισμένη
- 1 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ ρίγανη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζεις πρώτα την κρέμα φέτας.
Ανακατεύεις όλα τα υλικά που περιλαμβάνει η γέμιση και τα διατηρείς στο
ψυγείο σκεπασμένα για τουλάχιστον μία ώρα.
Βάζεις τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα
μεγάλο σουρωτήρι, τις πασπαλίζεις με αλάτι και τις αφήνεις για 30 λεπτά
να αποβάλουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένεις καλά με άφθονο, κρύο νερό και τις στραγγίζεις.
Με ένα πινέλο που έχεις βουτήξει στο ελαιόλαδο αλείφεις τις φέτες και από τις δύο πλευρές. Τις βάζεις σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και τις ψήνεις για 2-3 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν τις βγάλεις, τις πασπαλίζεις με λίγο αλάτι και ρίγανη.
Παίρνεις μια – μια τις φέτες μελιτζάνας,
βάζεις στην άκρη τους ένα κουταλάκι από την κρέμα, τις τυλίγεις σφικτά
ρολά και στερεώνεις με οδοντογλυφίδες.
Για το σερβίρισμα, ραντίζεις τα ρολά με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου