Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

RIGATONI ALLA CONTADINA- AΠΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ


Ζυμαρικά για σήμερα, εύκολα αλλά πεντανόστιμα
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένες ελιές
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μεγάλη κούπα τριμμένο Ελληνικό κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι
μισή ή ολόκληρη καυτερή πιπερίτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ψηθεί καλά.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα και το χυμό.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπερίτσα και τον μαϊντανό.
Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σκεπασμένα με καπάκι.
Ανοίγουμε το καπάκι και δοκιμάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας!
Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίροπυμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Προσοχή στο αλάτι γιατί και το μπέικον και οι ελιές είναι αλμυρά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου