Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

2 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ... ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ



ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
400-450γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι σόδα υγρή (200ml)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (200ml)
Ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
1 κουταλιά σόδα σκόνη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε σχολαστικά τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε σε μικρό τρίφτη για να πάρουμε το ξύσμα τους. Κατόπιν τα στύβουμε και παίρνουμε τον χυμό τους. Σε μια λεκανίτσα αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γαρύφαλο. Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνουμε την υγρή σόδα, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Διαλύουμε την σόδα σε σκόνη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και έτσι όπως φουσκώνει το ρίχνουμε μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα του αλευριού μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα πορτοκαλένια κουλουράκια μας στους 175 βαθμούς για είκοσι λεπτά περίπου.
=============================================
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ  ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ


 
Υλικά:
3 κούπες κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
1/4 κούπας ξεφλουδισμένοι ανάλατοι ηλιόσποροι
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ
3/4 κούπας κάσιους ανάλατα – άψητα
1/3 κούπας μέλι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3-1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά σε ένα μπωλ και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε στο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά -μέχρι να πάρουν χρώμα- στους 175 βαθμούς. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα ξεκολλάμε από το αντικολλητικό χαρτί και τα σπάμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου