Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ.... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Φούρνος μικροκυμάτων και διαρροή

Για να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας δεν έχει κάποια διαρροή, τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μπροστά στην πόρτα του φούρνου και ανάψτε τον στη μέγιστη θερμοκρασία. Αν μετά από το μερικά λεπτά το αλουμινόχαρτο δεν έχει αλλοιωθεί, τότε ο φούρνος λειτουργεί σωστά. Αν όμως παρατηρήσετε αλλοίωση, τότε σημαίνει ότι από κάπου υπάρχει ισχυρή διαρροή. Ελέγξτε, λοιπόν, μήπως φταίει το τζάμι της πόρτας, γιατί υπάρχει πιθανότητα με την πάροδο του χρόνου να παρατηρηθεί γήρανση του γυαλιού ή ακόμα να μην κλείνει η πόρτα καλά

-------------------------

Φούρνος μικροκυμάτων και λεμόνι

Αν θέλατε ο φούρνος μικροκυμάτων να αστράφτει από καθαριότητα και να μυρίζει ευχάριστα τότε, γεμίστε τα 2/3 ενός μπολ με νερό και προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού. Βάλτε το μπολ στο φούρνο και ανάψτε τη δυνατή σκάλα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, βγάλτε το μπολ και σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα καθαρό υγρό πανάκι.

-------------------------------------------------

Φούρνοι μικροκυμάτων και αυγά

Προσοχή φούρνοι μικροκυμάτων λοιπόν και βραστά ή ψητά αυγά δεν συμβιβάζονται. Τα αυγά, εκτός του εξωτερικού κελύφους, είναι καλυμμένα στο εσωτερικό τους από μία διαφανή μεμβράνη η οποία και καλύπτει το περιεχόμενο του αυγού αεροστεγώς. Διαπιστωθεί ότι δεκάδες τραυματισμοί, ειδικά στα μάτια, έχουν σημειωθεί μετά από ανατινάξεις αυγών στους φούρνους μικροκυμάτων. Ας σημειωθεί ότι ακόμα και μετά αφού ψηθεί το αυγό και βγει από τον φούρνο μπορεί να εκραγεί, αφού τα υγρά στο εσωτερικό τους, συνεχίζουν να βράζουν και να αναπτύσσουν μεγάλη πίεση.
---------------------------------------------

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

Ένας άριστος τρόπος αποσμητικού των φούρνων μικροκυμάτων (microwave) είναι, μία κούπα ξύδι, ανοίγετε τον φούρνο μέχρι να βράσει, βρέχετε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου