Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Πατάτες μουσακά νηστίσιμες



Υλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4-5 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα γαλέτα
  • μαϊντανό
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε χωρίς να ξανθίνουν. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσαιγαρίζουμε με λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ψιλοκομμένο, αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά και ρίχνουμε την γαλέτα.

Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες, μετά βάζουμε την σάλτσα,πατάτες, σάλτσα, και πάλι πατάτες.

Ανακατεύουμε λίγη ντομάτα με λάδι και μαιντανό ψιλοκομμένο και την χύνουμε στην επιφάνεια του μουσακά πασπαλίζοντας με γαλέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου